Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Nyilas Mihály ellátogatott a Majsai Úti ÁI-ba

2018.02.20.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár ma Horvát Tímea szabadkai alpolgármester kíséretében ellátogatott a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolába, amely a Titkárság pályázatán csaknem három és fél millió dinárt nyert el a műszaki tervdokumentáció kidolgozására és a létesítmény felújítására.  A látogatásra a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság Közelebb az iskolapadokhoz elnevezésű projektje keretében került sor.

11686_1.jpg

Bognár Beáta, a Majsai Úti ÁI igazgatónője köszönetet mondott a Titkárságnak a tanulók és az iskolai dolgozók munkakörülményeinek a javításában kifejtett együttműködésért, majd kiemelte, hogy a kapott eszközökből januárban befejeződött a nyílászárók cseréjének első üteme, ami az egyik legjelentősebb beruházás az intézményben.

Nyilas Mihály elmondta, hogy az oktatói-nevelői intézmények felújítása tervszerűen történik.

- Jelenleg hét pályázat van nyitva, és azt reméljük, hogy minél többen pályáznak majd. Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetésében erre a célra 413 millió dinárt irányoztak elő. Ez nem kis összeg, s szeretnénk a lehető legjobban felhasználni az oktatás és a nemzeti kisebbségi jogok magvalósításának az előmozdítása érdekében – mondta Nyilas Mihály.

Az iskola bejárását követően a házigazdák elmondták, hogy szükség van a beruházások folytatására, mivel még hátravan az ablakok fennmaradt részének a cseréje az iskolaépületen és a kazánházon. A tervben szerepelnek a homlokzat- és padlásszigetelési munkálatok, a sportpálya és a tető felújítása, valamint a tornaterem parkettájának a cseréje.

A titkárság Közelebb az iskolapadokhoz elnevezésű akciója keretében eddig Vajdaság AT területén 55 oktatási intézménybe látogattak el.