Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka a 40. Nemzetközi Turisztikai Vásáron

2018.02.22.

A Belgrádi Vásáron megnyílt a 40. Nemzetközi Turisztikai Vásár, amelyen február 22-e és 25-e között Vár a pihenés elnevezéssel 55 ország több mint 1.200 kiállítója mutatkozik be. A Vásárt ünnepélyesen Ana Brnabić, a szer Kormány elnöke nyitotta meg. Az idei vásár partnerországa Görögország, kiállítóként pedig először vesz részt rajta Marokkó és a Dél-afrikai Köztársaság. Ezen a jelentős rendezvényen hagyományosan bemutatkozik Szabadka Város Turisztikai Szervezete (SZVTSZ) a Palics Park vállalattal együtt.

11690_1.jpg

A jubiláris 40. turisztikai vásár megnyitásakor Ana Brnabić kormányfő hangsúlyozta, hogy a turizmus Szerbiában az egyik legsikeresebb és legprofitabilisabb ágazat, s hogy a jövőben is folytatódnak a turisztikai beruházások.

- Bebizonyosodott, hogy minden a turizmusba befektetett dinárból egy euró térül meg, s hogy mindegyik ide látogató vendég holnap egy újabbat hoz magával. Önöknek köszönhetően Szerbia ismét ismert, mind többen tudják, hogy milyen szép, vendégszerető és gazdag ország, s mindenki, aki idelátogat, szívesen látott vendég - üzente a turisztikai dolgozóknak a kormányfő.

Nešo Radulović, Szabadka Város Turisztikai Szervezetének igazgatója ebből az alkalomból kijelentette, hogy külön örül annak, hogy a szabadkai és a palicsi turisztikai dolgozók nagy érdeklődést tanúsítanak a rendezvény iránt, amit az is bizonyít, hogy a SZVTSZ standján 20 társkiállító szerepel. A Vásár négy napja alatt mindannyian bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat, így a látogatók megismerkedhetnek Szabadkának és Palicsnak, mint turisztikai célállomásnak a valóban gazdag kínálatával.

- Szabadka Város Turisztikai Szervezete előkészítette a borkalauz felújított és kibővített változatát, a Szabadkáról és Palicsról szóló brosúrákat, valamint a vidéki turizmus útikalauzát. A látogatók megismerkedhetnek a 2018. év legfontosabb rendezvényeinek a naptárával is. Az előző évekhez hasonlóan a SZVTSZ bemutatja a sajátos szabadkai építészetet, a szecessziót. Ezúttal a hangsúly a felújított Zsinagógán van, amelynek a megnyitása március végén várható – emelte ki Radulović.

11690_2.jpg

Szabadka Város Turisztikai Szervezete 2018-ra ambiciózus terveket dolgozott ki – mondta Radulović, hozzátéve, hogy SZVTSZ az idén Palicson május 9-e és 12-e között a Turisztikai Fórum házigazdája lesz. Az eseményen egész Szerbiából a helyi turisztikai szervezetek több mint 200 képviselője, számos vendég és szakember vesz részt.

- Rendes tevékenységünk mellett, mint amilyen a kiadványok, propagandaanyagok kiadása, célállomásunk bemutatása a hazai és a külföldi vásárokon, az ügyfélfogadás a turisztikai tájékoztató központokban, emléktárgyak értékesítése és rendezvények szervezése, folyamatban van egy IPA projekt megvalósítása az eszéki partnerekkel, és előírás előtt áll egy IPA projekt a szegedi partnerekkel is.  A projektekben előirányzott tevékenységek célja új turisztikai termékek kidolgozása, a szabadkai és a palicsi kulturális turizmus láthatóságának a javítása Európa térképén, ami jelentősen megnöveli majd a látogatók és az éjszakázások számát ezen a turisztikai célállomáson - mondta Nešo Radulović.