Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 14. ülését

2018.02.22.

A Városi Képviselő-testület 14. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, a tanácsnokok szótöbbségével Rendeletet hoztak könyvvizsgáló alkalmazásáról Szabadka város 2017. évi egységesített zárszámadásának  A tanácsnokok egyhangúlag meghozták a rendeletet részletes szabályozási terv kidolgozásáról Szabadkán a Bajai úti temető kibővítéséhez a jelenlegi temetőtől délnyugatra, a Frano Supilo utcáig, majd szótöbbséggel elfogadták a közvállalatok és kommunális közvállalatok, valamint a Palics Park és a Regionális Hulladéklerakó korlátolt felelősségű társaságok 2018. évi működési terveit.

11691_1.jpg

A Városi Képviselő-testület mai ülésén határozatokat hoztak a közvállalatok és a kommunális közvállalatok felügyelőbizottsági elnökeinek és tagjainak a kinevezéséről, továbbá rendeletet hoztak a közcsatorna-hálózat, a vízellátás, a települési szilárd hulladék, a köztisztaság, a csapadékvizek elvezetése és a közparkolók kapcsán.  Ugyancsak határozatot hoztak a Helyi Korrupcióellenes Terv (HKT) alkalmazását követő munkatestület megalakításáról.

Elfogadták az Egészségügyi Tanács 2017. évi működéséről szóló beszámolót, és záróhatározatot hoztak a Danilo Kiš Ifjúsági Kulturális Alapítvány 2017. évi, pénzügyi mutatókat is tartalmazó működési tervére vonatkozó beszámoló elfogadásáról.  

A tanácsnokok szótöbbségével záróhatározatot hoztak a Súlyos Beteg Gyermekek  és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány 2017. évi működéséről szóló, pénzügyi mutatókat is tartalmazó beszámoló elfogadásáról, valamint a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskar 2018. évi munkatervének az elfogadásáról.

A testület elfogadta Szabadka Város Környezetvédelmi Alapja 2018. évi programját az eszközök felhasználásáról. A program keretében az eszközök legnagyobb részét a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységre szánják (51.313.000 dinárt), az életminőség mutatóinak a figyelemmel kísérésére, vagyis a monitoringra (7.300.000 dinárt), természetvédelemre (11.951.000 dinárt), az egyéb hulladékok kezelésére (13.500.000 dinárt), valamint a Regionális Hulladéklerakó építési projektjének a társfinanszírozására (34.653.000 dinárt). A program megvalósítása attól függ, hogy mennyi pénz folyik be, és amennyiben a bevételek nem valósulnak meg a tervezett összegben, a polgármester külön határozatban határozza meg a prioritásokat.

A mai ülés napirendjéről levették a temetkezésről és temetőkről szóló rendelet meghozatalát, azzal az indokolással, hogy a szerb Kormány új rendeletet hozott a kommunális tevékenység végzéséről, ezért a községi rendeletet össze kell hangolni azzal.