Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a Vermes Lajos-díjakat

2018.02.22.

Szabadka legjobb sportolóit immár 12. éve jutalmazzák a Vermes Lajos-díjakkal. A díjátadó ünnepséget ma a Spartak Étteremben tartották meg. A Vermes-díjakat abszolút kategóriában osztják ki egy harminctagú zsűri szavazatai alapján. A zsűri megítélése szerint Davor Štefanek birkózó lett 2017 legjobb sportolója, a második Kajdocsi tamás súlyemelő, a harmadik pedig Đorđe Ivanović labdarúgó. A díjakat Vermes Mihály, Vermes Lajos unokája nyújtotta át.

11694_1.jpg

A 4-10. helyezett sportolókat Vermes-plakettel jutalmazták. A negyedik helyet Leona Rogić (műkorcsolya) és Martin Mačković (evezés), az ötödik Andrej Barna (úszás), a hatodik Aleksandar Maksimović (birkózás), a hetedik Uroš Kecman (röplabda), a nyolcadik Saghmeister Gábor (motorsport), a kilencedik Miloš Nikolić (kosárlabda), míg a tizedik helyet Filip Mandović teniszező foglalta el.

A 2017. év legjobb klubjaként a Spartacus Birkózó Klub részesült Vermes-díjban, az év sportolói haditettéért járó díjat pedig Luka Andrašić asztaliteniszező kapta, aki a szerb válogatott tagjaként a parasportolók Európa-bajnoka lett.

A Vermes Lajos-díjak odaítélését a Vermes 1860 Sportüdülési Egyesület, illetve Nikola Stantić sportújságíró szervezi a Subotičke novine médiapartner segítségével, Szabadka Város sport- és ifjúságügyi osztálya, Szabadka Város Sportszövetsége és más partnerek támogatásával. 

Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja gratulált a sportolóknak az elismerésekért és az elért eredményekért, de a szervezőknek is a sikeres rendezvényért.

- Őszinte elismerésem minden díjazottnak és Nikola Stantićnak, aki immár 12 éve sikeresen szervezi meg ezt a rendezvényt. Sportolóinkat és eredményeiket tekintve sikeres év áll mögöttünk.  Mint mindig, 2017—en is igyekeztek bennünket többször is megörvendeztetni a különböző versenyeken szerzett érmeikkel. Szeretnénk segíteni a sportolóknak,  ezért számos tervet valósítottunk meg a sportpályák infrastrukturális felszerelésén, és befejeződött két nagy projekt is: a sétaerdei Uszoda új buboréksátrat, a Városi Stadion pedig reflektor-világítást kapott. Még két fontos projekt megvalósítása vár ránk: a Városi Stadionban az atlétikai pálya megépítése, amit tavaszra kellene elvégezni, valamint a Városi Műjégpálya lefedése – emelte ki Nemanja Simović.