Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Könyvek a Kolevka Gyermekotthon számára

2018.03.07.

A város központi terén megrendezett 2018. évi könyvvásár kiállítói a Kolevka Gyermekotthon védencei számára a korosztályuknak megfelelő könyveket adományoztak 25.000 dinár értékben. Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja nyújtotta át az adományokat az önkormányzat nevében a Kolevka képviselőjének, kiemelve, hogy a kiállítók most második alkalommal keresték meg az önkormányzatot az együttműködés érdekében.

11718_1.jpg

A Kolevka képviselői egy nappal korábban jöttek el, hogy kiválasszák a gyermekek számára a megfelelő könyveket, amelyeket ma nyújtottunk át nekik. Az önkormányzat és a Kiadók Egyesületének az együttműködése abban jut kifejezésre, hogy ők a vásár idejére nem fizetnek díjat és ennek fejében adományoznak könyveket – mondta Nataša Aleksić.

Aleksandra Dakić, a Kolevka Gyermekotthon szociális dolgozója mondott köszönetet a városnak és az adományozóknak, hangsúlyozva, hogy a könyvek sokat jelentenek a gyermekek, de a szakmunkatársak számára is.

Többnyire meséket, kifestőket, illetve a gyermekek képességeinek és korosztályának megfelelő könyveket választottunk ki – mondta Aleksandra Dakić.

A Könyvvásáron 5 kiadó vesz részt és mindegyikük 5-5 ezer dinár értékű könyvválogatást adományozott a Kolevka Gyermekotthonnak. A 2018. évi könyvvásár kiállítói nevében Ema Kostić, a Makibuk Kiadó képviselője elmondta, hogy a vásár 15 napig tart nyitva, egészen március 19-ig minden nap 9-től 20 óráig.