Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány öt szabadkai projektet támogat

2018.03.20.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány képviselői ma öt szabadkai civil szervezet képviselőivel írtak alá szerződést, amelyek projektjeit támogatja a Divac Alapítvány a Mi is tudjuk elnevezésű pályázat keretében. Ezt a programot a migránsválsággal sújtott szerbiai közösségek lakosságának nyújtott támogatás projektje öleli fel a Nyitott Társadalomért Alapítvány (Open Society Foundations) támogatásával. A Városháza Kék termében megtartott megbeszélésen, amelyen a kiválasztott civil szervezetek képviselőinek átnyújtották a szerződéseket és a jelképes csekkeket, jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is. Az öt eredményesen pályázó projekt teljes értéke meghaladja a 2,6 millió dinárt.

11739_1.jpg

A projektek megvalósításához szükséges támogatást a következő egyesületek kapták (zárójelben a projekt elnevezése): Szívvel Író Ceruza Egyesület (Együtt a biztonságos környezetért), Szabadka Város pszichofizikai rendellenességekkel küszködő személyeket támogató Együtt Egyesülete (Együtt megtehetjük), a szabadkai Helyi Demokrácia Központ - LDA (Helyi kezdeményezés – a szolidaritás területe), Szabadka Város autista egyéneket támogató egyesülete (Ház a szivárvány mögött) és a szabadkai Vöröskereszt (univerzális konyhai szeletelőgép).

Nataša Aleksić ebből az alkalomból kijelentette, hogy az Ana és Vlade Divac Alapítvány Szabadkán számos projektet sikerrel valósított meg, mint amilyen a ruházat adományozása az iskoláknak, könyvek az iskolai könyvtáraknak, a Népkonyha támogatása és a különböző önkéntes megmozdulások a migránsválság csúcsidőszakaiban.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány kiválóan együttműködik a várossal, s örülünk, hogy ismét együttműködhetünk velük, mert az amit tesznek, az mindig jó és sikeres. Tényleg mindenért köszönet jár nekik – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

A Mi is tudjuk elnevezésű pályázatra 33 javaslat érkezett Szabadkáról. Željko Mitkovski projekt-koordinátor szerint Szabadkán, valamint a šidi és preševói községekben a migránsválsággal sújtott szerbiai közösségek lakosságának nyújtott támogatás keretében 18 helyi projekt részesül pénzügyi támogatásban. 

A szolidaritás népszerűsítése Alapítványunk egyik kulcsfontosságú értéke, s ezért támogatjuk šidi, preševói és szabadkai partnereinket a projektek megvalósítása során abban, hogy ők is népszerűsítsék a szolidaritást. A programok megvalósítási határideje 2018 augusztusának vége, amikor megszervezzük a szolidaritás helyi nyári fesztiváljait, amelyeken beszámolunk az elért eredményekről és igyekszünk terjeszteni a szolidaritás szellemét a polgárok körében – emelte ki Mitkovski.

 11739_2.jpg