Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Csülökfesztivál és Húsvéti Vásár

2018.03.24.

A Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete szervezésében ma a Köztársaság téren ünnepélyesen megnyílt a hagyományos idegenforgalmi-gasztronómiai rendezvény, az immár jubileumi, 10. Csülöknapok és Húsvéti Vásár. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Horvát Tímea  alpolgármester, valamint Srđan Samardžić és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért, illetve mezőgazdaságért felelős tagja is.

11746_1.jpg

A Város nevében Osztrogonác Simon szólt a jelenlevőkhöz, kiemelve, hogy a Város, akárcsak eddig, most is támogatja a Csülöknapokat és minden más hasonló rendezvényt. Osztrogonác elmondta, hogy a polgárokat gazdag termékkínálat várja mangalicából, amelyeket megkóstolhatnak és meg is vásárolhatnak.

A Csülöknapokon idén 60 szerbiai kiállító mutatkozik be, de érkeztek résztvevők Magyarországról és Romániából is. Gulyás Violetta, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a vásárlók megvásárolhatnak mindent, ami a húsvéti fogásokhoz kell: tormát, festett tojást, sonkát, kolbászt...

– Ez jubileumi rendezvény, amelyen mindenki a megvásárolt sült kolbász mellé nyereményszelvényt is kap. A húzás március 28-án 16 órakor lesz, a főnyeremény pedig egy mangalica-malac. A rendezvény ideje alatt minden nap a látogatók mangalica-különlegességeket kóstolhatnak meg, sütve vagy főzve, a kínálatban pedig szerepel pörkölt, mućkalica, sült kolbász és még számos ínyencség. A rendezvény ideje alatt a bárányokkal és nyulakkal a gyermekek is játszhatnak, meg is simogathatják őket – mondta Gulyás Violetta. 

 A rendezvény verseny-részében külön szakmai zsűri választja ki a legjobb sonkát, a vásárban pedig mindenki kedvező áron szerezhet be kiváló minőségű termékeket. A rendezvény 2018. március 29-én zárul, 8-tól 20 óráig látogatható.