Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Jutalom a körzeti matematika-verseny legjobb általános iskolás tanulóinak

2018.03.29.

A Városháza Dísztermében okleveleket és köszönőleveleket nyújtottak át azoknak a szabadkai általános iskolásoknak, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a Kizúr István ÁI-ban 2018. március 25-én megtartott körzeti matematika-versenyen.

11758_1.jpg

Szabadka Város nevében Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja és Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára köszöntötte a legjobb matematikusokat.

Nataša Aleksić többek között kiemelte, hogy a fiatal matematikusok a város büszkeségei.

- Egy hónappal ezelőtt azt mondta, hogy amikor a fiatal matematikusaink elmennek Szabadkáról versenyezni egy másik városba, mindig jó benyomást keltenek.   Amikor ismertetik a tanulókat és helyezéseiket, Szabadkát is említik. Szerintem ez fontos, és tényleg büszkék vagyunk a sikereikre. Szeretnénk, hogy minél többen legyenek és hogy minél többen gyűljenek össze a Díszteremben – mondta Nataša Aleksić.

Összesen 142 tanuló indult a versenyen: 48 negyedikes, 28 ötödikes, 37 hatodikos, 21 hetedikes és 18 nyolcadikos. Ők összesen 11 első helyet szereztek, 18-an végeztek a második helyen és 21-en érdemelték ki a harmadik helyet, további 27 tanuló pedig köszönőlevelet kapott.

Vesna Dulić, a Kizúr István ÁI megbízott igazgatója elmondta, hogy az önkormányzat és a védnökök támogatásának köszönhetően alkalmi ajándékokat biztosítottak a legjobb matematikusok számára.

- Az első és második helyezett tanulók feladatgyűjteményeket és képlettárakat, a többiek pedig édességet kaptak – mondta Vesna Dulić.

Jasmina Stevanović a Díszteremben levőket köszöntve emlékeztetett rá, hogy Szabadka Városa az Ifjú Tehetségek Alapján keresztül ösztöndíjakat biztosít a tanulók és egyetemi hallgatók számára.