Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Tartomány támogatja a szociális védelem fejlesztését Szabadkán

2018.04.20.

Predrag Vuletić, tartományi szociális védelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár, valamint dr. Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója szerződéseket írtak alá a térítésmentes eszközök odaítéléséről 4 millió dináros összegben. A pénzt két projektre fordítják, három millió dinárt a Gerontológiai Központ otthonainak, valamint a mosodának a felszerelésére, egy millió dinárt pedig a falugondnoki szolgáltatás újbóli bevezetésére.

11799_1.jpg

A pénzt az ágazati titkárság pályázata alapján hagyták jóvá, amelyet a szociális védelem intézkedéseinek, tevékenységének és programjainak a 2018. évi finanszírozására írtak ki. A pályázaton szociális védelmi intézmények, illetve civil szervezetek vehettek részt.

Predrag Vuletić ebből az alkalomból elmondta, hogy 65 millió dinárt térítésmentesen hagytak jóvá azoknak a szociális védelmi intézményeknek, amelyek alapítója VAT. A Vajdaságban 27 ilyen intézmény működik. Rajtuk kívül pénzt kaptak a szociális munkaközpontok és civil szervezetek is.

- A mostani tartományi Kormány megbízatása alatt, 2016 júniusa óta máig a szabadkai Gerontológiai Központban több mint 11 millió dinárt fektettek be, részben beruházások, részben pedig tevékenységek finanszírozására – emelte ki Vuletić.

Nenad Ivanišević elmondta, hogy hárommillió dinárt a mosodai felszerelés vásárlására fordítanak.   

- A mosodai felszerelés vásárlása nagyon fontos, hiszen az év 365 napján napi 24 órát dolgozik, de ugyancsak fontos a falugondnoki szolgáltatás is, amely hat hónapig fog működni, hogy segítse a rurális területeken élő idős polgártársainkat. Mindkét projekt sokat jelent az életminőség javítása szempontjából az intézményi ellátásban, illetve az intézményen kívüli ellátásban részesülők számára. Ezért élek az alkalommal és még egyszer megköszönöm a tartományi titkárságnak és a titkárnak, amiért jelentős mértékben támogatják mindazt, amit a felhasználók érdekében együttesen teszünk – hangsúlyozta Ivanišević.

A szerződések aláírásánál jelen volt Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, aki elmondta, hogy városunk szociális intézményei jó projektekkel rendelkeznek, s hogy a tartományi Kormány, valamint az ágazati titkárság felismerték ezeknek a projekteknek a jelentőségét.

- A pályázati eszközökből részesül a Kolevka Gyermekotthon is, amely két projektjére összesen 1,3 millió dinárt kapott – mondta Đukanović.