Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Németországi adomány a Közkórháznak

2018.04.26.

A németországi Ulm városból értékes adomány, 20 kórházi ágy, matrac és éjjeliszekrény érkezett ma a Közkórházba. Az adományt München város szociális szolgálatának Lakhatási, migrációs és segélyügyi irodája biztosította. Az adomány átadásánál – átvételénél jelen volt Nemanja Simović, a Városi tanács tagja, Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára és dr. Slobodan Puškar, a Közkórház igazgatója.

11808_1.jpg

Jasmina Stevanović Szabadka Város nevében mondott köszönetet Münchennek, hangsúlyozva, hogy Szabadka város együttműködése ezzel a várossal immár két évtizedes hagyományra tekint vissza, majd kiemelte, hogy az adományozás már hagyománnyá vált, s ez a mostani is nagy jelentőségű, mivel az Észak-bácskai közigazgatási körzetet felölelő intézményről van szó, amelyhez mintegy kétszázezer ember tartozik.

Münchennel a kapcsolatok kivételesek, már-már barátiak. Évek óta odafigyelnek a szabadkai intézmények és szervezetek szükségleteire, s azt adományoznak, ami a legszükségesebb, nem csupán az egészségügyben, hanem a szociális védelem és az oktatás terén is. Emlékeztetnék rá, hogy már évek óta a súlyos helyzetben levő családok gyermekeit Münchenbe küldjük, ahol a müncheni Vöröskereszt vendégei – mondta Jasmina Stevanović.

Hangsúlyozta, hogy a szabadkai Közkórház jövőre nagy építőhellyé változhat, mivel számítani lehet a teljes felújítására.

Slobodan Puškar a páciensek és az alkalmazottak nevében mondott köszönetet Szabadka Városnak, amiért – mint mondta – maximális erőfeszítéseket tesz, hogy javuljanak a feltételek és a gyógykezelés színvonala ebben az intézményben.

Tavaly 30 ágyat és új matracot kaptunk adományként, idén pedig további 20 ágyat matracokkal és éjjeliszekrényekkel együtt. Ez az adomány mindenképpen javítani fogja a gyógykezelés színvonalát és a Közkórházban ápolt páciensek kényelmét – hangsúlyozta Puškar.