Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Palicson felújították a sportpályákat

2018.04.30.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és több munkatársa ma megtekintette a palicsi Janko Pejanović Sportzüdülési Központ felújított sportpályáit, majd jelképes kulcsátadással az elkerített sportközpont működtetését átadta Nebojša Darabošnak, a Palics Park Kft. igazgatójának. Tizenhét év után újult meg a kézilabda, a kosárlabda és a két röplabda-pálya, amelyeket mostantól egyaránt használhatják a polgárok, a sportolók és a rekreálók.

11816_1.jpg

Laban polgármester emlékeztetett rá, hogy idén március 7-én, a Sportcsarnok légkondicionáló rendszerének üzembe helyezésekor bejelentette: mindent meg fog tenni azért, hogy a palicsi sportpályákat a május elsejei ünnepekig teljesen felújítsák. Hozzátette, hogy teljesült ez az ígéret, s hogy a város költségvetéséből erre a beruházásra tízmillió dinárt fordítottak.

- A társadalmilag felelősen gazdálkodó NIS vállalat segítségével további 3 millió dinárt sikerült biztosítani a sportpályák tartán burkolatának a megépítésére. A pályákat a Palics Park Kft. működteti és minden polgárunk díjmentesen használhatja majd őket. Köszönet az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatnak, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy csaknem két évtized után visszaállítsuk funkciójukba ezeket a pályákat, amelyek most ilyen szépek – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a szabadkai önkormányzat továbbra is intenzíven fog munkálkodni az új sport-infrastruktúra kiépítésén.

- Az Ifjúsági és Sportminisztérium közbeszerzési eljárást hirdetett meg a Városi Stadion új atlétikai pályájának a kiépítésére. A minisztérium tájékoztatása szerint július folyamán számíthatunk a munkálatok megkezdésére az atlétikai pálya kiépítésén – mondta Laban polgármester.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója a többi között elmondta, hogy ez a vállalat végezte a munkálatokat a sportpályákon, 1.700 négyzetméternyi aszfaltot helyeztek le, 280 méternyi Palisada típusú kerítés épült meg, s hogy megkezdődtek a munkálatok a sportpályákat a Palicsi-tó partjával összekötő járdák építésén. Felújították a lelátókat is, és minden pálya új világítást kapott. Tíz új oszlopon húsz új világítótestet helyeztek el.

11816_2.jpg