Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Spartacus Ždrepčeva krv LK játékosai, szakmai stábja és vezetősége számára

2018.05.15.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a Városházán fogadták a Spartacus Ždrepčeva krv Labdarúgó Klub első csapatának tagjait, a szakmai stábot és a klubvezetést abból az alkalomból, hogy nyolc év után ismét egy lépésre vannak a nemzetközi szerepléstől és az Európa Ligába való bejutástól.

11844_1.jpg

Laban polgármester gratulált az elért eredményekhez, majd elmondta, hogy Szabadka Város büszke a szabadkai sportolók sikereire, hiszen a nemzetközi szereplés jogát már kivívta a Spartacus Férfi Röplabda Klub, a Spartacus női labdarúgó-csapata valamint a birkózók is, s hogy a szabadkai önkormányzat az elmúlt két évben megkísérelt költségvetési eszközök biztosításával maximális befektetéseket végrehajtani a sport infrastruktúrába.

- A Spartacus LK vezetőségével együtt nem egészen öt hónap alatt a szinte kilátástalan helyzetben megoldottuk a reflektor-világítást, aminek köszönhetően a Spartacust visszahoztuk a Városi Stadionba. A játékosok ezt a lehető legszebb módon hálálták meg, amit köszönök nekik. Úgyszintén, csaknem 40 év után sikerült klimatizálnunk a Sportcsarnokot, amelyben végre nagy európai és világversenyeket lehet megtartani. Számos sportpályát újítottunk fel Szabadkán, Palicson, az iskolákban és a Május elseje utcában. Másfél év alatt a sport-infrastruktúrába csaknem kétmillió euró lett befektetve. Biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező időszakban is így folytatjuk, s hogy a Spartacus LK még jobb munkafeltételekhez jut, azaz komolyan hozzálátunk a Városi Stadion szakaszos felújításához – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Dragan Simović, a Spartacus Ždrepčeva krv LK elnöke köszönetet mondott Laban polgármesternek és Nemanja Simovićnak a fogadtatásért és a kivételes együttműködésért, a labdarúgóknak pedig a sikeres idényért és az elért eredményekért.

- A mögöttünk álló teljes esztendő rendkívül sikeres volt. A csapat és a szakmai stáb nagy sikert ért el, amelyről sokat fognak beszélni és emlékezni. A Spartacus mindig is a város szimbóluma volt, Szabadka pedig igyekezett a sportok városa lenni. Ilyen szellemben fogja folytatni, nem csak a labdarúgó klub, hanem az egész sporttársadalom is. Azt tapasztaljuk, hogy a stadion napról napra szebb. A műszaki karbantartás se nem olcsó, se nem könnyű, a reflektorok felállításáról és a menet közben megoldott egyéb dolgokról nem is beszélve. Tartottunk egy konstruktív szellemű megbeszélést, amelyen megállapodtunk abban, hogy együttes erővel, az önkormányzat, a tartomány és az állam segítségével kiharcoljuk, hogy a szabadkai stadiont az elkövetkező néhány évben rendbe hozzuk, s hogy egy nap a stadionban európai mérkőzéseket játsszunk – emelte ki Dragan Simović.

A Városi Stadionra nem csak a labdarúgó klubnak, hanem az egész városnak szüksége van.

- Remélem, hogy az elkövetkező időszakban sikerül befejeznünk ezt a munkát is. Tudjuk, hogy a városnak vannak kötelezettségei, s hogy a költségvetést más tételek is terhelik, de tényleg jó úton járunk, a várossal az együttműködés pedig napról napra jobb. Remélem, hogy ez így is marad – mondta a Spartacus elnöke.

Nemanja Simović elmondta, hogy a Spartacus LK idén még egy szép sport-képeslapot állít ki Szabadkáról, az önkormányzat pedig igyekszik javítani a feltételeket a Városi Stadionban.

- Napról napra azon fáradozunk, hogy a Városi Stadion minél szebb külsőt öltsön magára, hogy vendégül láthassunk nagy és neves európai klubokat. A reflektorok elhelyezése után, az előttünk álló nyáron az atléták és a rekreálók nagy örömére befejeződnek a munkálatok az atlétikapálya megépítésén. Ezután a Városi Stadion pályájának füvét kell rendbe tenni, valamint a lelátókat. A SZLSZ-től új eredményjelzőt kapunk, amit az év végéig szerelünk fel, a meglevőt pedig a műfüves pályára helyezzük át, amelyet a Spartacus fiatalabb korcsoportjai használnak. Mindannyian szeretnénk jó feltételeket teremteni ahhoz, hogy labdarúgóink továbbra is sikeresek legyenek, s hogy az elkövetkező időszakban Szabadkát ilyen szépen és méltó módon képviseljék – emelte ki Nemanja Simović.

Bogdan Laban polgármester, Dragan Simović klubelnök és Nemanja Simović, Városi Tanács-tag beszéde után ajándékcsere következett. A Spartacus első embere a polgármesternek átnyújtott egy 024-es számú mezt, amely Szabadka hívószámát jelképezi.

11844_2.jpg