Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Beharangozták a 2018. évi 12. nemzetközi és regionális szabadkai vásárt

2018.05.24.

A Szabadkai Vásár 2018 – 12. Nemzetközi és Regionális Vásárt május 31-e és június 2-a között rendezik meg a szabadkai Sportcsarnokban. Szabadka vendéglátó városként 12. alkalommal lesz az olasz, szlovén, magyar, horvát, montenegrói, boszniai szerb köztársasági és szerbiai üzletemberek találkozójának, az üzleti kapcsolatfelvételnek és ötletcserének a helyszíne. A Vásár idei vezértémája is a turizmus lesz.

11868_1.jpg

Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja elmondta, hogy a turizmus az egyik legfontosabb stratégiai terület Szabadka Város további fejlődésében, s ezért született döntés arról, hogy a Szabadkai Vásár 2018 vezértémája idén is ez a gazdasági ágazat legyen.

– Az idei partnerváros, nagy örömünkre a szlovéniai Bled lesz, amely az egyik legjobb példa Európának ebben a részében a turizmusra és a turizmus fejlődésére. Idén hét országból lesznek kiállítók. Ők hagyományos vendégeink, kivéve a szlovéniai kiállítót, Bled Községet, illetve a Bledi Turisztikai Szervezetet – emelte ki Samardžić.

A küszöbön álló vásár programját számos kísérő rendezvény gazdagítja különböző szakmai aktivitások, bemutatók révén, a gazdag kulturális program mellett pedig a Vásár vendégei számára városnéző sétát is szervezünk.

Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója elmondta, hogy az érdeklődő kiállítók jelentkezése befejeződött, a Sportcsarnok megtelt.

– Mind az 1.800 négyzetméternyi fedett terület elkelt, így egy viszonylag kis területen Szabadka és az egész térség üzletembereinek impozáns száma jelenik meg. Idén a Sportcsarnokot klimatizálták, amit évek óta követeltek mind a kiállítók, mind pedig a vásárlátogatók, ez pedig jelentős minőségi előrelépésnek számít, mert nagyobb kényelmet biztosít minden kiállító és a Vásár látogatói számára - hangsúlyozta Vukoja.

Elmondta, hogy idén is idejekorán lefolytatták a standépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárást, s hogy szerdán, május 30-án a kiállítók átvehetik a standokat és berendezhetik őket saját igényeiknek megfelelően.

- Minden látogatónak, aki igényt tart rá, egy kiállító háromhavi segítséget biztosít az utakon júniusban, júliusban és augusztusban. Csak egy kérdőívet kell kitölteniük és megkapják ezt az értékes ajándékot - mondta Vukoja.

Karai László, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet regionális gazdasági kamarájának tanácsosa elmondta, hogy a Szerb Gazdasági Kamara idén nagyobb standot biztosít, amely egy helyen mutathatja be szinte az összes szerbiai régió gazdasági kínálatát.

– Vendégeink is lesznek, a Banja Luka-i, az eszéki és a csongrádi kamarákból, emellett pedig 11 szerbiai regionális kamara képviselteti magát. Büszkék vagyunk rá, hogy mintegy 70 kiállítót gyűjtünk egybe, akik nem csak termékeiket és szolgáltatásaikat mutatják be, hanem vidékük turisztikai kínálatát is. A kamara rendkívül elégedett az üzletemberek jelentkezésével, mivel a 12. vásár az eddigi legtöbb kiállító részvételét teszi lehetővé. Ez azt mutatja, hogy a Szabadkai Vásár fenntartható, s hogy jó alapot nyújt vásári tevékenységünk további fejlődéséhez – húzta alá Karai.

Mint mondta, már május 31-én, a Vásár megnyitása után a Szerb Gazdasági Kamara standján vendégek lesznek Montenegróból, Damir Davidović, a Fenntartható Fejlődés és Turisztikai Minisztérium államtitkára mutatja be az ország turisztikai potenciálját.  

A Vásár második napján, június 1-jén Goran Trivan környezetvédelmi miniszter lesz a Szerb Gazdasági Kamara standjának a vendége – jelentette be Karai.

A Szabadkai Vásár 2018 május 31-én és június 1-jén 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a zárás napján, szombaton, június 2-án a Vásár 14 óráig lesz nyitva. A Vásár ünnepélyes megnyitója csütörtökön, május 31-én 11 órakor kezdődik a Sportcsarnokban.

A belépés minden látogató számára ingyenes.