Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Spartacus NLK játékosnői, vezetősége és szakmai stábja tiszteletére

2018.05.29.

A Spartacus női labdarúgói idén egymás után nyolcadszor, történetük során pedig kilencedszer lettek országos bajnokok. A nagy siker alkalmából ma a Városháza Kék termében Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja fogadta az első csapat, a szakmai stáb és a Spartacus NLK vezetőségének a tagjait.

11877_1.jpg

Simović gratulált a nagy sikerhez, kiemelve, hogy a Spartacus női labdarúgói városunk büszkeségei és egy nagy sportcsalád tagjai.

- Büszke vagyok azokra a klubjainkra, akik idén a különböző szintű bajnokságokban figyelemre méltó eredményeket értek el. A birkózók, a röplabdázók és a labdarúgók mellett a Spartacus női labdarúgói is kivívták a nemzetközi szereplés jogát. Bogdan Laban polgármester szereti és támogatja a szabadkai sportot, és a sportra szánt költségvetési rész évről évre növekszik. Az, amit tudniuk kell: jó eredményeik arra késztetnek bennünket, hogy intenzíven munkálkodjunk az új sport-infrastruktúra megteremtésén – emelte ki Simović.

Elmondta, hogy június 17-én ismertté válik a Városi Stadion új atlétikai pályájának a kivitelezője, s hogy már júliusban-augusztusban megkezdődnek a munkálatok is.

- A munkálatok felölelik a nagy atlétikai pálya kiépítését, a környező pályák és a kapuk mögötti területek rendezését is. Minden fel lesz újítva, új tartán-borítás készül és a meglevő reflektor-világítás mellett a stadion külseje is sokkal szebb lesz. Az új atlétikapályára, a Spartacus NLK és az Atlétikai Klub öltözőinek a felújítására és a Városi Stadion összes mosdójának a rendezésére a Szerb Köztársaság Ifjúsági és Sportminisztériuma 57 millió dinárt biztosított – hangsúlyozta Nemanja Simović.

Szavai szerint Szabadka Városa költségvetésének június második felére tervezett módosításával 10 millió dinárt kívánunk elkülöníteni arra, hogy a tartományi Kormány által biztosított ugyanakkora összeggel együtt teljesen kicseréljük a füvet a Városi Stadionban.

Zoran Arsić, a Spartacus NLK elnöke köszönte meg a szabadkai önkormányzat által nyújtott támogatást. Kiemelte, hogy számára szinte egyformán fontos a Spartacus NLK és LK történelmi sikere, hiszen idén mindkét klub megszerezte a jogot az európai futballszíntéren való bemutatkozásra, valamint a Spartacus Női Labdarúgó Klub tekintélyének és méltóságának a helyreállítása, amelynek nemrégiben még a létjogosultságát is megkérdőjelezték.

- Mi korábban is jártunk a Városházán, de soha a fogadás számunkra nem volt olyan jelentős, mint ma. Noha első csapatunk, beleértve az idei évet is, már régóta Szerbiában a legjobb női együttes, ám a Városháza kapuja sajnos egyesületünk számára egy ideig zárva volt. A mai fogadás jelentősége és súlya abban látszik, hogy a Spartacus NLK oly módon tért vissza, amire csak kevesen számítottak, olyan bizalommal, amely hiszem, hogy soha többé nem fog megingani. Nem olyan régen klubunk tekintélyét és méltóságát megkérdőjelezték olyan egyéneknek köszönhetően, akiket zavartak a sikereink – húzta alá Zoran Arsić.

11877_2.jpg