Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Befogadó Központban csomagokat adtak át a ramadán alkalmából

2018.05.29.

Ramadán, a böjti hónap alkalmából Szabadkán a migránsok Befogadó Központjában a Török Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség (TIKA) szervezésében 60 csomagot adtak át. A ramadáni csomagokat a Befogadó Központban tartózkodó gyermekeknek Etela Jerinkić, a polgármester oktatási, szociális-védelmi és egészségügyi tanácsosa, Çağla Gültekin Tosbat, a török ügynökség koordinátora, valamint a Szerb Köztársaság Menekült- és Migrációügyi Biztosságának a képviselői nyújtották át.

11878_1.jpg

Szabadka Város támogatja az ilyen akciókat, mondta Etela Jerinkić, mivel szerinte a szolidaritás és a segítségre szorulók iránti empátia rendkívül fontos.

Az önkormányzat fedezi a Befogadó Központ fenntartási költségeit, és támogatja a Vöröskereszt munkáját is, amely segíti a Központ munkáját.  A különböző adományok révén összesen 5,25 millió dinár értékben hét projekt valósult meg – emelte ki Etela Jerinkić, majd hozzátetette, hogy népünk is vándorlásra, migrációra kényszerült, s hogy együtt érez a hasonló helyzetbe került emberekkel.

Çağla Gültekin Tosbat elmondta, hogy a TIKA a ramadán alkalmából Szerbia különböző pontjain oszt csomagokat.

Hitünk szerint a ramadán adakozást jelent. A TIKA a világ 150 országában valósítja meg a projektjeit. A szabadkai csomagosztást követően Krnjača kerül sorra, ahol 345 csomagot osztunk ki. Idén összesen 1200 csomagot osztunk ki, amelyek közül 405-öt szántunk a migránsoknak, a többit pedig a legszegényebbek között osztjuk szét – mondta Çağla Gültekin Tosbat.

2015 és 2017 között a szabadkai Befogadó Központban 6.500 migráns fordult meg. Jelenleg Szerbiában mintegy 3.500 migráns tartózkodik, a befogadó központokban közülük 2.800-at helyeztek el.

Aleksandra Dimić, a Menekült- és Migráció-ügyi Biztosság képviselője elmondta, hogy figyelemmel kísérika törökországi és a görögországi helyzetet, s hogy nincs helye a pániknak.