Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átnyújtották a Kapetan Miša Anastasijević-díjakat

2018.05.31.

Az észak-bácskai és a nyugat-bánáti közigazgatási körzetek kiemelkedő egyéniségeinek, vállalatainak és intézményeinek ma a Városháza Dísztermében átnyújtották a Kapetan Miša Anastasijević-díjakat. A jeles elismerés 24 díjazottja között van Szabadka Város is a régió legsikeresebb önkormányzataként.

11884_1.jpg

Bogdan Laban polgármester a megjelent üzletembereknek, vendégeknek és díjazottaknak elmondta, hogy a szerbiai vállalkozói kultúra és alkotóképesség erősödéséről tanúskodó elismerést nem véletlenül nyújtják át a tizenkettedik Nemzetközi és Regionális Szabadkai Vásár nyitónapján. 

A nagy filantróp, jótékonykodó és alapítványtevő, Miša Anastasijević kapitányról elnevezett díj átadása egy olyan projekt, mint a Szabadkai Vásár, azonos értékeket képvisel: a gazdaság népszerűsítését és a határon átnyúló együttműködést. Immár több mint 20 éve. Legyen ez az elismerés ösztönzés arra, hogy még többet és még jobban tevékenykedjünk, s hogy együttesen fejlesszük Szerbiában, de az egész térségben is a gazdasági és a társadalmi előrehaladást – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Miša Anastasijević kapitány szólására, miszerint „ lenni is, birtokolni is, de adni is” professzor dr. Radovan Pejanović, a zsűri elnöke emlékeztetett a díjazottak névsorának kihirdetésekor.

Pero Zubac, a Kapetan Miša Anastasijević-díjat odaítélő zsűri tagja a többi között elmondta, hogy szép dolog mindig felfedezni sikeres embereket a különböző tevékenységi területeken, olyan egyéneket, akik országunkat jobbá teszik, s hogy a névsorban találhatók sikeres üzletemberek, sikeres sportolók és kultúrmunkások egyaránt.

A Kapetan Miša Anastasijević-díjat idén a következők kapták: a szabadkai Bane vállalat, a szabadkai ATB Sever, a martonosi Telek Paprika, a zombori Prostor KKV, az apatini Aluplast, a szabadkai Zeneiskola, a szabadkai Szabad Övezet, prof. dr. Kaszás Károly, a szabadkai Építőmérnöki Kar rendes tanára, dr. Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója, dr. Živorad Smiljanić, Apatin Község korábbi elnöke, a Montenegrói Gazdasági Kamara és mások.

A díjazottak nevében Mile Todorović, a szabadkai ATB Sever cég igazgatója mondott köszönetet.

A Kapetan Miša Anastasijević-díjat az Út a siker felé elnevezésű projekt keretében már 18 éve ítéli oda az újvidéki Media Invent, a Belgrádi Egyetem, az Újvidéki Egyetem és a Szerb Gazdasági kamara a legsikeresebb egyéneknek, vállalkozóknak és intézményeknek a vállalkozókedv ösztönzéséhez és népszerűsítéséhez Szerbiában és a térség országaiban.

 11884_2.jpg