Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átnyújtották a szakképzettségről szóló tanúsítványokat

2018.06.15.

A szakképzettségről szóló tanúsítványok átadásával sikeresen véget ért az ismert munkáltatónál foglalkoztatottak elméleti-gyakorlati képzése A fiatalok foglalkoztatásának ösztönzése elnevezésű projekt keretében, amelyet a németországi GIZ Nemzetközi Együttműködési Ügynökség, a belgrádi Academia Educativa Felnőttképzési és Oktatási Intézmény valósított meg Szabadka Város együttműködésével. A szakmai képzés keretében 160 különböző szakmájú fiatal kapott tanúsítványt, amelyeket a helyi munkaerőpiacon hiányszakmaként tartanak számon.

11934_1.jpg

A tanúsítványok ünnepi átadása alkalmából az új Városházán Bogdan Laban polgármester elmondta, hogy A fiatalok foglalkoztatásának ösztönzése elnevezésű projekt célja támogatást nyújtani a 15 és 35 év közötti fiataloknak a kedvezőbb munkaerőpiaci helyzet eléréséhez, továbbá, hogy felismerjék, megteremtsék és kiaknázzák a foglalkoztatással és önfoglalkoztatással kapcsolatos lehetőségeket.

– A projekt a német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztérium védnökségével zajlik. A partnerek együttes tevékenységével jött létre a fiatalok foglalkoztatására irányuló kezdeményezés, amely hozzájárult a különböző kulcsszereplők helyi párbeszédjének fejlődéséhez a köz-, gazdasági és civil szférában tevékenykedő intézmények jobb koordinációja és együttműködése révén – emelte ki Laban polgármester.

11934_2.jpg

Hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatási politikának a fiatalok szükségletein alapuló meglevő intézkedései és az újonnan kidolgozott intézkedések fejlesztése, a különböző tevékenységek és a projekt eredményei hozzájárultak a fiatalok foglalkoztatásához, a helyi közösségbe való tevékeny bekapcsolódásukhoz, majd azt kívánta, hogy a végzett hallgatók mielőbb munkaszerződést kapjanak a szabadkai munkáltatóknál.

Žaklina Bogavac, az Academia Educativa igazgatója és Verica Grgurović, a központ szabadkai munkatársa rövid beszédben mondtak köszönetet Bogdan Laban polgármesternek, amiért Szabadka Város partnerként vett részt a projekt megvalósításában.

11934_3.jpg

Bogavac igazgató úgy vélte, hogy a mai esemény a legjobb bizonyíték arra, hogy a sikeres együttműködés kulcsfontosságú egy átfogó és integrált foglalkoztatás-ösztönzési elképzelés megvalósításában a fiatalok foglalkoztathatósága érdekében, s hogy az ilyen jellegű projektek felbecsülhetetlen jelentőségűek a fiatalok számára, gazdasági erősödésük és integrálódásuk szempontjából.

11934_4.jpg