Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka kapta a Biznis partner specijal 2018 díjat

2018.06.19.

Egyedüli szerbiai és délkelet-európai önkormányzatként Szabadka Város kapta a Biznis partner specijal 2018 díjat. A szoborból és plakettből álló díjat Bogdan Laban szabadkai polgármesternek ma este a belgrádi Crowne plaza Hotelben nyújtották át ünnepélyesen a Biznis partner 2018 regionális díjkiosztón, amelyet Az üzletben és az életben is a legfontosabb a partner jelmondat jegyében tartottak. 

11948_1.jpg

A Biznis partner-díjat 24 évvel ezelőtt alapították azzal a céllal, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét és népszerűsítsék azokat a cégeket és intézményeket, amelyek ügyvitelükben magas szintű szakmai és etikai követelményeknek tesznek eleget a jó üzleti eredmények elérése mellett. Azóta a térség rangos üzleti és nyilvános elismerésévé nőtte ki magát.

Az arról szóló döntést, hogy a Biznis partner 2018 különdíjat egyedüli szerbiai és délkelet-európai önkormányzatként Szabadka Város kapja, a díjat odaítélő bizottság az üzletfelek javaslatai és a független piackutatási eredmények alapján hozta meg.

A bizottság indokolásában az áll, hogy a kapott eredmények megerősítették, hogy Szabadka Város a szélesebb társadalmi érdekektől, a helyi társadalomtól, a környezet ökológiai elveitől, az infrastrukturális felszereltség fejlesztésétől és az eljárások felgyorsításától vezérelve alakította ki a kedvező üzleti és a potenciális befektetők számára vonzó környezetet. Ezáltal Szabadka Város önkormányzatként különösen hozzájárult a szerbiai üzleti légkör stabilizálásához és a térségen belüli üzleti együttműködés fejlesztéséhez.

Az ünnepélyes díjkiosztón Bogdan Laban polgármester mondott köszönetet a szabadkai önkormányzat és a maga nevében a Mass Media International cégnek és a bizottságnak, amelyek – mint mondta – felismerték Szabadka üzleti különlegességét és épp városunknak ítélték oda ezt a díjat.  

Ez az elismerés számunkra ösztönzést és kötelezettségei is jelent, hogy még felelősségteljesebben és jobban dolgozzunk és alkossunk, hozzájárulva a Szerb Köztársaság és az egész térség gazdasági és társadalmi felemelkedéséhez.

11948_2.jpg

- Városunk a jövőben is mindent megtesz azért, hogy tovább fejlessze közismert sajátosságait, hogy a fejlődés, a szolidaritás és a közösség, a magas szintű kulturális vívmányok és az egyedülálló szépség helye legyen. Abban a meggyőződésben, hogy képesek vagyunk megfelelni az előttünk álló kihívásoknak, a kimerülhetetlen erőforrásaink révén az ország egyik legvonzóbb városa lehetünk, kérem Önöket, látogassanak el Szabadkára, abba a városba, amellyel érdemes együttműködni, amelyben érdemes beruházni – mondta Laban polgármester.

A Crowne plaza Hotel Atlantik és Pacifik termében megrendezett díjkiosztó előtt a Baltik teremben sajtótájékoztatót tartott Milivoje Radovanović, a Mass Media International vezérigazgatója, dr. Ilija Ćosić, az újvidéki Műszaki Kar nyugalmazott tanára, a díjat odaítélő bizottság elnöke, Bogdan Laban polgármester, valamint a Podravka, a Telekom Srbija és a zágrábi Privredni vjesnik képviselője. 

A neves, Biznis partner üzleti, szakmai és társadalmi elismerést 2018-ban kilenc kategóriában 40 cég és szervezet érdemelte ki Szerbiából, a boszniai Szerb Köztársaságból, Montenegróból, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia és Hercegovinából, Magyarországról és Ausztriából.

Az ünnepség végén a Best partner 2018 díjat a Procredit Banknak nyújtották át, amely a díjazottak titkos szavazásán érdemelte ki a legjobb partner díját.

 11948_3.jpg