Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat

2018.06.19.

Berta Sonja tamburatanárnak, Brenner János magyar nyelv és irodalom szakos tanárnak, valamint Miroslav Idić harmonikatanárnak a 2017-ben nyújtott kiemelkedő alkotásáért és figyelemre méltó tevékenységéért ma este a Városháza Dísztermében ünnepélyesen átnyújtották a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat. Az elismeréseket Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyújtotta át.

11951_1.jpg

Emlékeztetett rá, hogy a dr. Bodrogvári Ferencről elnevezett díjak ünnepélyes átadása városunkban hagyománnyá vált.

- Kiemelkedő filozófus, professzor, író és alkotó nevét viseli a díj, aki munkásságával jelentős mértékben hozzájárult a kultúra és a művészetek világához, mind a szabadkai, mind pedig a jugoszláv értelmiség fejlődéséhez. Sajátos alkotásainak elismeréseként elsőként nyerte el a művészeknek odaítélt Sámán-díjat - mondta Bunford.

Az elismerések mai átadásával – mint mondta – arra szeretnénk ösztönözni az egyéni díjazottakat, hogy igyekezetükkel, munkájukkal, elkötelezettségükkel és szeretetükkel olyan kicsiség legyenek, amely hozzájárul a nép és az emberiség perspektívájához, úgy, ahogyan hozzájárultak városunkban a kultúra és az intellektuális tudat fejlődéséhez.

11951_2.jpg

- Abban a modern és felgyorsult világban, amelyben élünk nem könnyű békére és harmóniára lelni, az emberi lélek rejtett zugainak szentelni magunkat, amely az álmok és az eredmények megvalósítására törekszik. Remélem, hogy önöket, fiatalokat ez az elismerés arra motiválja, hogy továbbra is elszántan és önzetlenül munkálkodjanak önmaguk és tanulóik, fiatal reménységeink építésén – tette hozzá Bunford.

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat hagyományosan dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján nyújtják át.

11951_3.jpg