Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Jelentős befektetések a közlekedési infrastruktúrába

2018.07.13.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója munkatársainak, valamint Vukoslav Vukoslavovićnak, a Vojput Társaság műszaki igazgatójának a kíséretében ma megtekintett öt felújított és kiaszfaltozott utcát. Predrag Radivojević szavai szerint minden évben az utcák karbantartása keretében 5-7 kilométernyi utat aszfaltoznak.

11993_1.jpg

-Az év eleje óta 15 kilométernyi utca lett felújítva és aszfaltozva. A Makkhetes HK-ben felújították az Anka Butorac utca. Két aszfaltréteget fektettek le 5 méter szélességben és 1,5 kilométer hosszan. A beruházás értéke 45,5 millió dinár, az eszközöket pedig Vajdaság Autonóm Tartomány, illetve a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság biztosította – emelte ki Radivojević.
Hangsúlyozta, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a gazdaság fejlődésének és a lakosság életminősége javításának az előfeltétele. Palicson egy hónappal ezelőtt kapott aszfaltburkolatot a Rijeka és az Ausztrália utca 850 méter hosszan, három méter szélességben. A 3 millió dinár értékű munkálatokat Szabadka Város költségvetése finanszírozta.
- Palicsnak ezen a részén számos sport- és kulturális rendezvényt tartanak, s ebből a példából is láthatjuk Bogdan Laban polgármester palicsi beruházások iránti elkötelezettségét. Ezzel a Palicson ősztől esedékes további beruházásokat jeleztük. Itt elsősorban a KfW projektre gondolok, melynek keretében ősztől megkezdődik a csatornahálózat építése. Várható az Aqua Park építése is – mondta Radivojević.
A bejárás következő helyszíne a Szegedi úti teljesen felújított kerékpárút volt.

11993_2.jpg

-Egy nagyon forgalmas kerékpárútról van szó Szabadka és Palics között. Az új pálya építése és a régiek javítása mellett jelentős eszközöket fordítottunk a kerékpárosok biztonságának a növelésére. Elkészült a vertikális és a horizontális szignalizáció, és Szerbiában az első városok egyike vagyunk, amely teljes egészében alkalmazta a Szerbia Utai KV szabályait és kézikönyvét, így vörös színnel jelöltünk meg minden olyan helyet, ahol a kerékpárút más közlekedési vonallal kereszteződik – emelte ki Radivojević.

11993_3.jpg

A Szegedi úti kerékpárút megtekintését követően a Kertváros HK-ben bejárták az ugyancsak teljesen felújított Petrinje utcát. A munkálatokat 2018 márciusának vége és májusának vége között a Vojput végezte.
A felújított utcák bejárása a III. Központi HK-ben a Mirko Bogović utcában ért véget, ahol annak egy része új külsőt kapott.
-A város jó kommunikációja a felsőbb hatalmi szintekkel az útvonalakba történt beruházásoknál is kulcsfontosságúnak bizonyult, mivel csak erre a célra idén a tartományból Szabadkára több mint 100 millió dinár érkezett – húzta alá Radivojević.