Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szentkúton megtartották a Nikola Tesla-napokat

2018.07.15.

Egész napos művelődési, művészeti és sportprogrammal ma Szentkúton ötödik alkalommal tartották meg a Nikola Tesla-napokat a likaiak szabadkai Lika Egyesületének a szervezésében. A rendezvény keretében kőhajításban, horogvonásban, helyből ugrásban vetélkedtek a résztvevők, a legjobbak pedig érmeket kaptak.

11996_1.jpg

Mirosla Babić, a Városi Tanács művelődésért felelős tagja Bogdan Laban polgármester és a maga nevében köszöntötte a jelenlevőket, kiemelve a Nikola Tesla életművéről és munkásságáról történő megemlékezés jelentőségét.

- A Lika Egyesület kétnapos műsorával egy zseni munkásságára emlékeztet bennünket, a tudomány ikonikus alakjára, a csillagszámláló Nikola Teslára, aki kivilágította a bolygót és legyőzte a sötétséget. Szabadka Városa a jövőben is támogatni fogja ezt a jelentős rendezvényt – mondta Miroslava Babić.

Miloš Borjan, a likaiak Lika Egyesületének elnöke köszönetet mondott a megjelenteknek, a Szerb Pravoszláv Egyháznak, a Szerb Katonaságnak, az újítóknak, a művelődési egyesületeknek és a többi résztvevőnek, majd annak a reményének adott hangot, hogy a jövőben a rendezvény több napig fog tartani.

11996_2.jpg

Az idei Nikola Tesla-napok tegnap este a Városháza Dísztermében vette kezdetét a Becskerek Stúdió kiadásában megjelent Tesla fénykép-monográfia bemutatásával.