Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a 17. Interetno Fesztivál

2018.08.23.

Gazdag folklórműsor keretében ma este a Népkör Magyar Művelődési Központban ünnepélyesen megnyílt a 17. Interetno Fesztivál. Veljko Vojnić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnökhelyettese a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és Szabadka polgárai nevében üdvözölte a vendégeket és a résztvevőket, egyben gratulált a hagyományos nemzetközi fesztivál szervezőinek.

12056_1.jpg

- Minden elismerés a fesztivál szervezőinek, akik a szabadkai teret Etnopolisszá változtatták, ahol a rendezvény vendégei és résztvevői megismerhetik Szabadkát és a szabadkaiakat, polgáraink pedig megismerkedhetnek más kultúrákkal és szokásokkal - mondta Veljko Vojnić.

Kiemelte, hogy Szabadka megérdemel egy ilyen fesztivált, de az ilyen fesztiválok is megérdemlik Szabadkát.

- Ebben a városban 21 nemzeti közösség él és három nyelv van hivatalos használatban. Mindenkinek azt kívánom, hogy élvezze a sokféle kultúra és szokások mágiáját – hangsúlyozta Vojnić.

Dragan Đorđević, a CIOFF – Folklór Fesztiválok Nemzetközi Szervezete - Szerbia elnöke elmondta, hogy a fesztivál magas szintű szervezéséért minden dicséretet megérdemel a házigazda, a Népkör Magyar Művelődési Központ.

- Idén is a világ eljött Szabadkára. Minden évben az Interetno Fesztivál idejére Szabadka megnyitja a szívét, minden benne élő polgár megmutatja azt, amivel rendelkezik, ez pedig a kultúra és a hagyomány, ugyanakkor pedig módjukban áll megismerni mindazoknak az embereknek a kultúráját és hagyományait, akik a fesztiváli napokban Szabadkára látogatnak – mondta Đorđević.

Az Interetno Fesztivál az egyik legjobb folklór fesztivál Szerbiában és elsőként teljesítette a CIOFF-tagság összes feltételét – mondta.

- Remélem, hogy az elkövetkező napokban Szabadka dalolni és táncolni fog.  Ennek a fesztiválnak a szervezője évről évre nehéz feladat elő állítja az ilyen fesztiválok szervezőit – mondta Đorđević.

Augusztus 22-e és 26-a között, az Interetno Fesztivál tartama alatta szabadkai közönség oroszországi, jakutföldi, tatárföldi, kolumbiai, mexikói, panamai, paraguayi, magyarországi és szerbiai népi együttesek révén ismerkedhet meg az ottani kultúrával és szokásokkal.