Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megünnepelték a város napját

2018.09.01.

A város lobogójának ünnepélyes felvonásával és a Városi Képviselő-testület díszülésével, amelyen átnyújtották a díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet, megünnepelték szeptember 1-jét, Szabadka Város napját. A Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen jelen voltak a diplomáciai testület tagjai, a testvér és partnervárosok képviselői, a nemzeti tanácsok, a vallási közösségek és a művelődési intézmények, az állami és a tartományi szervek, képviselői, valamint a köztársasági és a tartományi képviselők és a Városi Képviselő-testület tanácsnokai.

12072_1.jpg

A díszülésen beszédet mondott Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke.

Kiemelkedő és időtálló életművéért, Szabadka Város hazai és külföldi tekintélyének a növeléséhez való hozzájárulásáért díszpolgári címet adományoztak monsignore dr. Pénzes János megyéspüspöknek. A díszpolgári címmel járó oklevelet és plakettet Bogdan Laban, Szabadka polgármestere nyújtotta át.

12072_2.jpg

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységekért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka Város tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek növeléséhez, idén Pro Urbe díjban részesült Branka Bešlić pszichológus, Miloš Nikolić hegedűtanár és Slavica Tot Lučić, nyugalmazott közgazdasági technikus. A Pro Urbe-díjak odaítéléséről szóló oklevelet és a plakettet Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke nyújtotta át. A díjazottak nevében Miloš Nikolić mondott köszönetet.

12072_4.jpg

A díszülés Szerbia himnuszával kezdődött, amelyet a Sveti Roman Melod templomi kórus adott elő. A díszülés művészeti programjában a szabadkai Szűcs Dávid (kontrabasszus) és Miroslav Idić (harmonika) lépett fel.

12072_3.jpg

Bogdan Laban polgármesternek a Városi Képviselő-testület díszülésén elmondott beszéde itt.

A Városi Képviselő-testület elnökének a Városi Képviselő-testület díszülésén elmondott beszéde itt.