Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aleksandar Adžić és Nora Trklja a II. Szabadkai Félmaraton győztesei

2018.09.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere nyitotta meg a II. Szabadkai Félmaratont, amelyet a városnapi rendezvények keretében tartottak meg, s amely hazánkból és külföldről mintegy 1.000 amatőr futót és versenyzőt gyűjtött egybe. Az indulók egy része öt kilométert tett meg, a 21 kilométeres távot pedig 1 óra 15 perc 47 másodperces idővel elsőként a belgrádi Aleksandar Adžić futotta le. A nők mezőnyében Nora Trklja, a Crvena Zvezda AK versenyzője ért elsőként célba 1 óra 27 perc 30 másodperces idővel. Az öt kilométeres futamot 16 perc 37 másodperccel Nagy Gellért Béla nyerte.

12078_1.jpg

A város főterén mondott beszédében Laban polgármester mindenkinek gratulált szeptember 1-je, a város napja alkalmából, hangsúlyozva, hogy a Szabadkai Félmaraton jelentős eseménnyé nőtte ki magát városunkban, de az egész országban és szélesebb körben is.

- Az idei évre megduplázódott az indulók száma. Mindenkinek jó eredményt kívánok és győzzön a legjobb – mondta Laban polgármester, s ezzel megnyitottnak nyilvánította a II. Szabadkai Félmaratont.

Az indulókat köszöntötte Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke is,majd kiemelte, mennyire jelentős a Szabadkai Félmaraton a város számára, amely egy futás Szabadka történetén keresztül. A II. Szabadkai Félmaraton reklámarca Mester Gyula olimpikon volt, aki ugyancsak köszöntötte a versenyzőket.

A Szabadkai Félmaraton keretében futamokat szerveztek gyermekek számára is 10 éves korig. Az egyes korcsoportok 150-től 400 méteres távokon versenyeztek.

A félmaratont a Horizont SE szervezte, a rendezvényt pedig támogatta Szabadka Városa.

12078_2.jpg