Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ajándék a város napján született babának

2018.09.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Közkórház szülészetén meglátogatta a város napján született babát és Zalán édesanyjának, Kócé Ágotának gratulált az újszülötthöz és egy plakettet, valamint ajándékutalványt nyújtott át. Zalán 3.660 grammal, 50 centiméterrel született szeptember 1-jén 8 óra 20 perckor.

12079_1.jpg

- Tudjuk, hogy hazánkban nincs irigylésre méltó szinten a születések száma, s hogy mindannyian, társadalomként és államként is szervezettebben kellene támogatnunk a családalapítást és a népszaporulatot. Szabadka városa folytatja ezt a hagyományt, s a jövőben is különböző népesedés-politikai intézkedésekkel támogatja a családokat – hangsúlyozta Laban polgármester.

Prim. dr. Aleksandar Radulović, a Közkórház nőgyógyászati és szülészeti szolgálatának a vezetője megköszönte a szabadkai önkormányzatnak és Bogdan Laban polgármesternek, hogy folytatja azt a hagyományt, amellyel a város valamilyen formában elismerésben részesíti az anyákat. Mint mondta, az év eleje óta 968 csecsemő jött a világra, ami 52-vel kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

- Szép dolog, ha a város életében minden év minél több születéssel kezdődik. Szeptember elsejéig 967 szülést vezettek le. A múlt évhez képest kevesebb az újszülött, de reméljük, hogy ez az irányzat nem folytatódik, s hogy támogatást kapunk Szabadka Várostól, Bogdan Laban polgármestertől és az államtól a népesedés-politika előmozdításához – hangsúlyozta Radulović, hozzátéve, hogy növekvőben van az ikerszülések száma elsősorban a méhen kívüli megtermékenyítés gyakorlatának köszönhetően, amire ugyancsak minden szinten kiterjednek a népesedés-politikai intézkedések.