Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Folyamatban vannak a vízvezeték-, csatorna- és közlekedési hálózat építési munkálatai

2018.09.07.

Horvát Tímea alpolgármester, Zagorka Panić, városi menedzser, valamint Újhelyi Ákos és Osztrogonác Simon, a Váreosi Tanács két tagja bejárták a Lóversenytér utcai csatornázási, az Isidora Sekulić utcai vízvezeték-építési és a Sutjeska utcában nemrégiben befejezett aszfaltozási munkálatokat.

12090_1.jpg

Zagorka Panić emlékeztetett rá, hogy a színvonalas infrastrukturális projektekbe való befektetés Szabadka Város prioritásának számít, s hogy az ilyen beruházások kivitelezése minden önkormányzatban a gazdaság fejlődését szolgálja. Elmondta, hogy a Sutjeska utcában az 1.154 méter aszfaltozása és a Horgosi úti kerékpárút építése (1.480 m) valamivel több mint 48 millió dinárba kerül. A projektek megvalósítására a szerb Gazdasági Minisztérium 20, Szabadka Város pedig 28 millió dinárt biztosított.

- Noszán a vízvezeték második szakaszának az építése, valamint a Makkhetes Helyi Közösségben a vízvezeték építése, továbbá a Lóversenytér utcai csatornázás teljes értéke mintegy 33 millió dinár. Ebből 18 millió dinárt a tartományi Gazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkárság biztosított, a többit pedig Szabadka Város – hangsúlyozta Zagorka Panić, hozzátéve, hogy a munkálatok kivitelezői jól végzik a munka rájuk eső részét.

Városunkban az úthálózat építését a Voj put cég végzi. Noszán a vízvezeték-hálózat építési munkálatait az újvidéki Graditelj cégre bízták, míg Makkhetesen (hét utcában) a vízvezetéket, illetve a Lóversenytér utcában a csatornát a szabadkai Javornik építi.