Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Folytatódnak a vízvezeték- és közlekedési infrastruktúra építési munkálatai

2018.09.12.

Horvát Tímea alpolgármester, Zagorka Panić városi menedzser, valamint Újhelyi Ákos és Osztrogonác Simon, a szabadkai Városi Tanács két tagja ma bejárta Noszán a vízvezeték-hálózat, valamint a palicsi, illetve Horgosi úti kerékpárút építési munkálatait.

12099_1.jpg

Noszán a befejezéséhez közeleg a vízvezeték-építés második üteme, melynek során 125 milliméteres csöveket fektetnek le 2.494 méter hosszan. Mintegy 80 új fogyasztó rákapcsolódására számítanak. A szabadkai önkormányzat, valamint a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság által közösen finanszírozott munkálatok értéke mintegy 13,2 millió dinár.

Az önkormányzat egyik prioritása a kommunális és közlekedési infrastruktúra bővítése Szabadka Város területén, emelte ki a sajtó képviselői előtt Zagorka Panić, majd hozzátette, hogy folyamatban vannak az előkészületek mintegy 30 kilométernyi kerékpárút műszaki és tervdokumentációjának a kidolgozására városunkban, s hogy jövőre – mint mondta- várhatóan megkezdődik a kerékpárutak építése mintegy 8 kilométeres szakaszon.

- Folyamatban vannak a munkálatok a Horgos felé húzódó kerékpárút építésén mintegy 1.480 méteres szakaszon. A kerékpárút valamivel több mint két méter széles. Ennek a beruházásnak az értéke 13,5 millió dinár, amelyből Szabadka Város 7,9 millió dinárt biztosított, a Szerb Köztársaság Gazdasági Minisztériuma pedig 5,6 millió dinárt – hangsúlyozta Zagorka Panić, hozzátéve, hogy a kivitelező a Vojput, s hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

Horvát Tímea elmondta, hogy az ilyen projektek megvalósítása is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat az egész város fejlődéséről gondot visel, nem pedig csak a szűkebb városközpontról.

Szavai szerint a tervben szerepel a kerékpárút építése is Királyhalomtól az ásotthalomi határátkelőig, valamint a kerékpárút építése az Edvard Kardelj út mentén a kelebiai határátkelőig.

12099_2.jpg