Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése projekt nyitó ülését

2018.09.13.

A Városháza Kék termében megtartották A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt nyitó ülését. A megbeszélésen jelen voltak a KfW Bank képviselői, a Posch and Partners tanácsadó cég képviselői és munkatársai, továbbá az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, Szabadka Város, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat, a Tartományi Természetvédelmi Titkárság, a Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas KV és a Palics Park Kft. képviselői.

12101_1.jpg

A konstruktív megbeszélésen bemutatták a projekt-timet, a projektfeladatokat és vázolták a projekt megvalósításával kapcsolatos munkálatok ütemét.

Az ülésen közölték, hogy az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium a KfW Bankkal együttműködve a múlt hét folyamán szerződést írt alá a szakmai tanácsadóval, amelynek a felügyeletével és utasításaival összhangban (a tanácsadó első jelentését két hónap után nyújtja be) hozzá lehet látni a közbeszerzési eljárás kiírásához a palicsi települési csatornahálózat, a szivattyúállomás és az összekötő nyomócső építésére.

Emellett megkezdődnek az előkészületek a Palicsi és a Ludasi tavak körüli védősáv kialakítására, valamint a biomanipulációval kapcsolatos aktivitások.

A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt célja – amelyhez térítésmentes adományt biztosított Németország Kormánya – a Palicsi és a Ludasi tavak vízminőségének a javítása, ami a biológiai sokrétűség megőrzésének, továbbá a térség turizmusa fejlesztésének előfeltétele.

Szabadka Város teljesített minden előfeltételt a projekt megvalósításához és 2017. november 17-én finanszírozási szerződést írt alá a német KfW Bank, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, Szabadka Város, a Palics Ludas KV és a Vízművek és Csatornázási KKV. A finanszírozási szerződést a 6,5 millió eurós adományról írták alá.

12101_2.jpg