Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Első szerződések az önkormányzatokkal a vasútvonal közös finanszírozásáról

2018.09.27.

Prof. dr. Zorana Mihajlović, a szerb Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter jelenlétében írták alá a Srbija voz és öt vajdasági önkormányzat között a szerződést a vasúti szállítás közös finanszírozásáról a Szabadka-Nagykikinda-Szabadka vasútvonalon. Szabadka Város nevében a szerződést Radoslav Vukelić, a Kommunális, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára írta alá.

12141_1.jpg

Kern Imre, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára a szerződés aláírását követően a szerb Kormányban kijelentette: ez a szerződés azt mutatja, hogy az önkormányzatok felismerték annak jelentőségét, hogy pénzügyileg nem csak az autóbusz-, hanem a vasúti közlekedést is segíteniük kell. 

- A Szabadka-Zenta vasútvonal felújításával még több utasra számíthatunk ezen a vonalon, de előnyeit a gazdaság is megérzi, amikor a felújított pályán megnő a vasútvonal áruszállítási kapacitása – emelte ki Kern.

Jugoslav Jović, a Srbija voz ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez a szerződés az egyik legfontosabb azok közül, amelyeket a vállalat szállítmányozóként aláírt.

- Ez a szerződés mutatja a szolgáltatások javításának útját, olyan példát, amelyet a többi önkormányzatnak is követnie kellene – mondta Jović.

A Srbija vozzal a szerződést Szabadka mellett Nagykikinda Városa, továbbá Csóka, Magyarkanizsa és Zenta községek írták alá.

12141_2.jpg