Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Palicson megtartották a 2. Bormaratont

2018.09.22.

Palicson ma második alkalommal rendezték meg a Bormaratont. A félmaraton távú Borfutamban és az élvezetek Futamában 14 ország 700 versenyzője vett részt, akik a szőlőkben futottak és a legjobb palicsi borászatok boraival frissítették fel magukat. A Borfutam abszolút győztese a belgrádi Vida Medić lett, míg a férfiak mezőnyében az ugyancsak belgrádi Milanko Pušičić végzett az első helyen.

12146_1.jpg

A maratonra versenyzők érkeztek Las Vegasból, Seattle-ből, Brazíliából, Kazahsztánból, Oroszországból és Nagy-Britanniából. Közülük sokan először jártak Szerbiában, és minden résztvevő meggyőződhetett róla, hogy a Bormaraton a legvidámabb bor- és sportrendezvény a térségben.

A Bormaratonnak külön varázst biztosítottak a kosztümbe öltözött futók, így a háromtagú zsűrinek nehéz dolga volt a sok kreatív és érdekes kosztüm kiválasztani a legjobbat.

A versenyt követően minden látogató és futó folytathatta a borkóstolást és megkóstolhatta a helyi ételkülönlegességeket, a kiváló szórakozásról pedig a szabadkai Perpetuum mobile együttes gondoskodott.

Ismert sommelierek tartottak borműhelyeket, a parkban pedig hordógörgető versenyt rendeztek, az ügyesebbek pedig egy teli pohár borral futhattak, akik nagy szurkolást és vidámságot váltottak ki a nézők körében.

A Bormaraton egyedülálló rendezvény, amely szórakoztató módon kapcsolja össze a sportot, a bort, a gasztronómiát és a zenét, működésbe hozva az összes érzékszervet, amiről a következő évi meghívóként szolgáló fényképek is tanúskodnak.