Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Folytatódtak a befektetések a sport-infrastruktúrába

2018.10.05.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács ifjúságért és sportért felelős tagja ma megtekintette a Városi Stadionban a fűborításon, valamint az atlétikai pályán folyó munkálatokat, továbbá a palicsi Janko Pejanović Sportüdülési Központnál levő, felújított sportpályákat, ahol két röplabda- és egy kosárlabda-pályán készült el a tartán borítás.

12158_1.jpg

A Városi Stadionban az új füves pályán a munkálatok a tervezett ütemben folynak – mondta a sajtó képviselőinek Laban polgármester, hozzátéve, hogy a munkálatok a tartományi Kormánnyal együttműködésben folynak.

- Ennek a 20 millió dinár értékű projektnek a megvalósítására 10-10 millió dinárt biztosított a tartományi Kormány és Szabadka Város. Folynak a munkálatok az új atlétikai pálya megépítésén is, amivel november folyamán végeznek, emellett folynak a munkálatok az öltözők és a stadionban található összes mosdónak a felújításán is. Ennek a beruházásnak a teljes értéke 67 millió dinár, a teljes összeget pedig a szerb Kormány biztosította. Már most intenzív tárgyalásokat folytatunk a szerb Kormány közbefektetések igazgatásával foglalkozó irodájának a képviselőivel, hogy a jövő évre biztosítsunk eszközöket a lelátók teljes felújítására és új, műanyag székek beépítésére.  Ezáltal megteremtünk minden feltételt ahhoz, hogy városunkban európai szintű mérkőzéseket rendezzünk - hangsúlyozta Bogdan Laban.

12158_2.jpg

Emlékeztetett rá, hogy több évtized után került sor a palicsi sportpályák felújítására, amelyeket az idei majális előtt adtak át használatra a sportolóknak, amatőröknek és a polgároknak, majd Laban polgármester elmondta, hogy a NIS cégnek és a 3 millió dináros adománynak köszönhetően három gyönyörű pálya – két röplabda- és egy kosárlabda-pálya - kapott tartán borítást és elkészült a védőháló is.

- Felhívom a többi társadalmilag felelősen gazdálkodó vállalatot, hogy kapcsolódjanak be abba a felelős munkába, amelyet az önkormányzat végez, hogy együttesen újítsunk fel mindent, amit lehet a városban, hogy a gyermekeket és a fiatalokat a sport felé fordítsuk. Hogy neveljük és eltávolítsuk őket az utcáról, s hogy pozitív dolgokat tegyünk. Hiszem, hogy ebben sikerrel járunk, úgy, ahogyan eddig is sikerült elvégeznünk minden jelentősebb munkát - emelte ki Laban polgármester.

12158_3.jpg