Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Befejeződött a gázvezeték-hálózat még egy szakasza

2018.10.11.

Ma üzembe helyezték a gázvezeték-hálózat újonnan megépített szakaszát a Pionirtól az új városházáig a Lošinj utcában, a Zentai úton a Lazar Nešić térig, összesen 1.420 m hosszúságban. A beruházás értéke mintegy kilencmillió dinár.

12173_1.jpg

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere kiemelte, hogy ez a városvezetés és a kommunális közvállalatok közötti együttműködés újabb jó példája, mivel ezen a szakaszon a fogyasztók részéről érdeklődés nyilvánult meg a gázvezetékre történő csatlakozás iránt.

- Erre a gázvezetékre, amely a szabadkai elosztóhálózat része, mintegy 10 nagy közületi és mintegy 30 lakossági fogyasztó csatlakozhat – mondta Horvát Tímea.

A Szabadkai Gázművek KKV folytatja a befektetéseket a gázvezeték-hálózatba. A tervekben szerepel a gázelosztó-hálózat kiépítése a Korzón és a környező utcákban, a Branislav Nušić, Ivo Vojinović, Dušan cár, Radić-fivérek (mindkét oldalon) utcákban és a Makszim Gorkij úton.  A gázvezeték tervezett hossza mintegy 860 méter, a beruházás értéke pedig (áfa nélkül) mintegy 6 millió dinár.

-A 2018. évi tervben a nagyobb beruházások mellett szerepel 150 ingyenes lakossági, valamint 10 kis közületi gázvezeték-csatlakozás kidolgozása – mondta Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatónője.  

2018-ban eddig összesen 222 gázcsatlakozást építettek ki.