Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Az Európai Rendőri Aszociáció küldöttsége Szabadkára látogatott

2018.10.15.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere  és munkatársai tegnap a Városházán fogadták a brüsszeli Európai Rendőri Asszociáció igazgatóságának küldöttségét, élén Paul Cirino elnökkel, valamint az igazgatóság Szerbiával, a Balkánnal és Délkelet-Európával megbízott tagjait. A Városházán megtartott találkozó az EPA küldöttsége hivatalos szerbiai látogatásának részeként került sorra, mivel megtörténhet, hogy az Európai Rendőri Asszociáció éves közgyűlését a jövő év márciusában hazánkban rendezik meg.

12177_1.jpg

A megbeszélésen elhangzott, hogy az EPA küldöttsége meg kíván ismerkedni azokkal a létesítményekkel és infrastruktúrával, amelyeket az igazgatóság tagjainak és az Európai Rendőri Asszociáció Közgyűlése tagjainak az elszállásilására vesznek igénybe az EPA 24. éves közgyűlése kapcsán, amelyet 2019 márciusában Szerbiában kellene megrendezni. 

Az EPA éves közgyűlésének szerbiai megrendezése – mint mondták – egyfajta elismerés országunk számára, annál is inkább, mivel a szervezet fennállásának 24 éve alatt először ülne össze a közgyűlés Brüsszelen kívül.

A megbeszélés részvevői egyetértettek abban, hogy Szerbia, az Európai Rendőri Tömörülés éves közgyűlésének itteni megrendezésével bizonyos előnyökhöz juthat, többek között színvonalas bemutatkozási lehetőséget mind Európában, mind pedig a világban, továbbá, hogy bizonyos új befektetések által kapcsolatba kerülhetnek a közgyűlés tagjaival, akik, mint mondták, a legkülönbözőbb területek kiváló szakemberei.

Az EPA igazgatóságának és a Szerbiával, Balkánnal és Délkelet-Európával megbízott igazgatósági tagoknak a hivatalos szerbiai látogatása során Szabadka mellett ellátogattak Újvidékre, Karlócára és Nagybecskerekre is.

12177_2.jpg