Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Tribünt tartottak Vajdaság, gyermekeid szülessenek! címmel

2018.11.09.

A Biztonsági Lépés Egyesület ma a Városháza Kék termében tribünt szerveztek a város, de az egész Vajdaság népesedéspolitikai lépéseiről Vajdaság, gyermekeid szülessenek! címmel.

12216_1.jpg

A demográfiai és népesedéspolitikai intézkedésekről szólva Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár kiemelte, hogy ilyen célokra csak idén 727 millió dinárt irányoztak elő, s ilyen irányzatot követnek jövőre is.

- A korábbi intézkedések mellett, mint amilyen a támogatás a harmadik gyermek után, valamint a mesterséges megtermékenyítésre, a tartomány újabbakat is bevezet – pályázat a lakhatás javítására olyan családok esetében, ahol harmadik és negyedik gyermek született, 2019. január 1-jétől pedig segélyt kapnak a munkanélküli anyák – jelentette be Vuletić.

Jasmina Stevanović, Szabadka Város Társadalmi-tevékenységügyi Titkárságának titkára kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat jelentős mértékben hozzájárul a szerb Kormány és a tartományi Kormány demográfiai és népesedéspolitikai intézkedéseihez.

- A városi költségvetésből a szociális védelemre és a szociálpolitikai intézkedésekre 1,8 százalékkal több pénzt irányoztunk elő, ami kötelességünk is, hiszen Szabadka a pozitív természetes népszaporulattal rendelkező kevés városok egyike. Készek vagyunk mindig egy lépéssel előbbre járni és a népesedéspolitikai intézkedések keretében fejleszteni a szolgáltatások színvonalát a város területén – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A Vajdaság, gyermekeid szülessenek! elnevezésű projektet tartományi szinten támogatják, a Szabadka, gyermekeid szülessenek! projektet pedig a helyi önkormányzat támogatta.