Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Elismerés a kulturális örökséggel kapcsolatos projektért

2018.11.14.

A határon átnyúló együttműködésről szóló, Belgrádban megtartott hatodik nemzeti konferencián a kulturális örökség egyik legjobb projektjeként elismerést kapott A szecessziós örökség védelme és népszerűsítése a Duna menti régióban elnevezésű projekt, amelyet Szabadka Városa hét ország 11 partnerével együttesen valósít meg a Transznacionális Duna Együttműködési Program keretében. Az elismerést Szabadka Város nevében Zagorka Panić, a város menedzsere vette át.

12226_1.jpg

A határ menti együttműködésről szóló nemzeti konferencia, amelyet az Európai Integrációs Minisztérium, valamint a szerbiai részvétellel megvalósuló határon átnyúló és transznacionális együttműködési programok nemzeti testülete szervez, azt a célt szolgálja, hogy bemutassa azokat az eredményeket, amelyek a határon átnyúló és transznacionális együttműködési programoknak köszönhetően valósultak meg Szerbia és a szomszédos országok részvételével, továbbá, hogy feltárja a jövőbeni együttműködés lehetőségeit az Európai Unió új pénzügyi perspektívája keretében.

A rendezvényen részt vett Jadranka Joksimović, a szerb Kormány európai integrációkért felelős minisztere, Stefan Hudolin, az Európai Unió szerbiai delegációja II. szektorának vezetője, valamint Simona Pohlova, az Európai Bizottság képviselője, a diplomáciai kar tagjai, az önkormányzatok képviselői, valamint a határ menti programok résztvevői.

Mivel a 2018. évet az európai kulturális örökség évévé kiáltották ki, a cél rámutatni az európai kultúra jelentőségére és értékeire, továbbá arra ösztönözni a polgárokat, hogy felfedezzék és tanuljanak erről az örökségről.

12226_2.jpg