Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2018.11.20.

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója és Radoslav Vukelić, a Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára ma szemlét tartott Palicson a Palics-LUdas Közvállalat téli szolgálatánál, valamint Szabadkán, a Subotica-trans KV Szegedi úti körletében a verbászi Extra-auto transport vállalat téli szolgálatánál. A városi és peremvárosi utak és utcák, valamint a Palics Természeti Park téli tisztítására elegendő munkagép, emberi és más erőforrás – kőzúzalék és só - áll rendelkezésre.

12235_1.jpg

A téli szolgálatok szemléjét követően Predrag Radivojević a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat az új útügyi törvénynek, és annak az újdonságnak megfelelően, miszerint a téli szolgálat a november 15-e és március 15-e közötti időszak helyett november 1-től április 1-ig működik, meghozta a téli szolgálat 2018/2019-es működési tervét, amellyel összhangban 237 kilométernyi helyi útról és utcáról gondoskodik: ebből 110 kilométer a városi és 127 kilométer a peremvárosi utak, utcák hossza.

- A közlekedési útvonalak téli fenntartásával kapcsolatos közbeszerzési eljárást követően a munkával a verbászi Extra-auto transport vállalat vezette konzorciumot bíztuk meg.  Ma megtekintettük a konzorcium gépparkját, s hiszem, hogy még egy sikeres téli szolgálattal lesz dolgunk. Mint eddig is, a Palicsi Természeti Park területén az utcák, a sétányok, a kerékpárutak és a terek tisztítását a Palics-Ludas KV végzi – emelte ki Predrag Radivojević.

Milutin Perunović, az Extra-auto transport Vállalat nevében elmondta, hogy Szabadka városban és a peremvárosi településeken az előttünk álló télen az útvonalak tisztítására megfelelő színvonalú gépállomány, elegendő munkaerő, só és kőzúzalék áll rendelkezésre.

- A buszmegállókat, a tereket és a szűk utcákat kézi erővel tisztítjuk, amire mintegy 20 munkást tervezünk a szükségletektől függően. Látták a gépállományt a szélsőséges téli feltételekre, olyan havazásra, amely megbéníthatja a tanyák életét, valamint a hókotró- és sószóró tehergépkocsikat is.  Az utak tisztítására idén mintegy 1.000 tonna sót és mintegy 1.000 tonna kőzúzalékot terveztünk. Láthatták az útszakaszok megjelöléséhez szükséges műszaki eszközöket, a karbantartó műhelyt és mindazt, ami szükséges a munka színvonalas elvégzéséhez, amivel minden szabadkai polgár elégedett lehet – hangsúlyozta Perunović.

12235_2.jpg