Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szülők képzése a biztonsági gyermek autósülés helyes használatáról

2018.11.22.

A Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynöksége és Szabadka Város együttes szervezésében ma az új Városházán 40 szülő számára tartottak képzést a biztonsági gyermek autósülés helyes használatáról.

12241_1.jpg

A biztonsági gyermek autósülés használati arányát tekintve Szabadka Város a legjobb önkormányzat Szerbiában, de ez az arány még mindig jóval alacsonyabb a kielégítőnél. Ami bátorító az önkormányzatra nézve, az az, hogy az utóbbi öt évben a közlekedésnek nem volt gyermekáldozata, ezért az ilyen jellegű megmozdulások célja az ilyen irányzatok fenntartása.

A képzésen Szabadka Város nevében jelen volt Nemanja Simović, a Városi Tanács tagja, aki a megjelentekhez szólva kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat a helyi közlekedésbiztonsági koordinációs testület által 2019-ben még négy-öt átfogó akciót folytat le a közlekedés leginkább veszélyeztette résztvevői érdekében.

Ugyancsak rámutatott arra, hogy Szabadka nagyon gyorsan felzárkózik az önkormányzatok azon kisebb hányadához, amelyek rendelkeznek saját, helyi közlekedésbiztonsági stratégiával, amely meghatározza majd a közlekedésbiztonsági mutatókat, s amelyek alapján tevékenységeket folytat majd a mutatók további javítása érdekében.

A jelenlevőkhöz szólt Tomislav Petrović, a Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynökségének a képviselője, aki kitért a statisztikai adatokra a biztonsági rendszerek szabadkai alkalmazásáról, illetve a biztonsági rendszerek használatának a jelentőségére.

A képzés két, elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben az oktatók felhívták a figyelmet a biztonsági gyermek autósülések használatakor elkövetett szülői hibákra, illetve a helytelen használat következményeire, a gyakorlati részben pedig szemléltették a gyermekülések helyes használatát a gépjárműben.

A szülők nagy érdeklődéssel kísérték ezt a képzést, amit a legjobban az bizonyított, hogy a képzés alatt aktívan együttműködtek az oktatókkal, kérdéseikkel és részvételükkel segítettek önmaguknak és másoknak is az autósülések használatával kapcsolatos esetleges hibák kiküszöbölésében.

12241_2.jpg