Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Udovičić, Mirović és Laban polgármester megtekintették a felújított Városi Stadiont

2018.11.30.

Vanja Udovičić, ifjúsági és sportminiszter, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács ifjúságért és sportért felelős tagja ma megtekintették a Városi Stadiont, amelyen a közelmúltban készült el a központi pályán a fűborítás, az új atlétikapálya, valamint felújították a Spartacus Atlétikai Klub és a Spartacus Női Labdarúgó Klub öltözőit és mosdóit. A beruházás teljes értéke 87 millió dinár, amit az Ifjúsági és Sportminisztérium, a tartományi Kormány és Szabadka Város biztosított.

12261_1.jpg

Laban polgármester elégedetten állapította meg, hogy ma nagyszámú atlétának és rekreáló sportolónak adják át használatra az atlétikai pályát, a Spartacus férfi és női labdarúgóinak az új gyepborítást a korszerű vízelvezető- és öntöző-rendszerrel, majd kijelentette, hogy a projekt nem valósulhatott volna meg a Szerb Köztársaság és Vajdaság AT Kormányának jelentős és önzetlen támogatása nélkül. 

- Az Ifjúsági és Sportminisztérium a projektet 67 millió dinárral támogatta, az új gyepszőnyeget pedig a tartományi Kormány és Szabadka Város finanszírozta egyaránt 10-10 millió dinárral. A múlt év márciusában szerelték fel a reflektorokat, jelenleg pedig a munkálatok jövő évi folytatásához szükséges műszaki és tervdokumentáció készül, amikor is a közberuházások igazgatásával foglalkozó iroda segítségével a Városi Stadionban új lelátók épülnek. Ezáltal teljessé válik a létesítmény, és teljesítjük a feltételeket ahhoz, hogy európai szintű mérkőzéseket játszhassanak városunkban – emelte ki Bogdan Laban.

Igor Mirović elmondta, hogy a nagy projekt megvalósításáról a köztársasági és a tartományi kormány együttes ülésén állapodtak meg, s hogy ezen a példán keresztül is látszik: ha együtt dolgozunk, az eredmények nem maradnak el, s hogy most a sportolók és jobb edzésfeltételekkel rendelkeznek.

Hangsúlyozta, hogy Szabadka Város készíti a projektet a lelátók második részének a felújítására, s reményei szerint a Városi Stadiont teljesen felújítják az elkövetkező két év alatt.

Néhány napon belül aláírjuk a szerződést a nagybecskereki stadion felújításáról, s az ilyen konkrét példákon keresztül mutatjuk meg, hogy elkötelezetten munkálkodunk azon, hogy minden közösségben minél jobb sport-infrastruktúra épüljön – mondta Igor Mirović.

Vanja Udovičić elmondta, hogy ma ez a sportlétesítmény Szabadka büszkesége, kiemelve, hogy a cél a jövőben ezt a várost a sportturizmus központjává emelni.

Tavaszra, a kiegészítő munkálatok után a Városi Stadion joggal foglalja el a helyét a legszebb és legfunkcionálisabb szerbiai sportlétesítmények között – s hiszem, hogy a jövőben országos és nemzetközi versenyeket rendezhetünk benne, s támogatjuk a fiatalabb sportolókat abban, hogy országos és világhírű sportolókká fejlődjenek. Az Ifjúsági és Sportminisztérium a tartományi Kormánnyal való további együttműködése során mindent megtesz azért, hogy népszerűsítse a sportot a fiatalok és az iskolások körében, hogy fejlessze a sport-infrastruktúrát, megteremtve az előfeltételeket a kimagasló sporteredmények eléréséhez, illetve az egészséges életmód melletti elkötelezettséghez. Sok győzelmet, sikert és leendő új bajnokot kívánok ebben a gyönyörű Városi Stadionban, s hogy minél távolabb váljon ismertté a rekordok és eredmények alapján - üzente Udovičić miniszter.

A szabadkai Városi Stadion 1936-ban épült, az atlétikapálya pedig 1978-ban.

12261_2.jpg