Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szanálták a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola épületét

2018.12.04.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere több munkatársa kíséretében ma ellátogatott a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolába, amelyben a közelmúltban fejezték be a régi faablakok cseréjét új PVC nyílászárókkal, valamint szanálták az épület nyugati homlokzatát. A beruházáshoz a szükséges 13,5 millió dinárt a Gazdasági Minisztérium és Szabadka Város biztosította. A munkálatok kivitelezője a szabadkai Javornik Kft. volt.

12270_1.jpg

Laban polgármester kiemelte, hogy a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola épületének a szanálása azoknak az oktatási beruházásoknak a folytatása volt, amit az önkormányzat jelentett be. Elmondta, hogy a beruházás értéke 13,5 millió dinárt tett ki. A Szerb Köztársaság Gazdasági Minisztériuma a régi faablakok új, PVC nyílászárókkal történő cseréjére és a nyugati, a Tejpiacra néző homlokzat szanálására 5,5 millió dinárt biztosított, Szabadka Városa pedig nyolc millió dinárt folyósított.

- A beruházással folytatódtak azok a beruházások, amelyeket a Szerb Köztársaság, Vajdaság AT és Szabadka Város együttesen finanszíroz. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is ebben az ütemben folytatjuk azért, hogy legfiatalabb polgártársaink, a tanulók, de a tanítók, tanárok és professzorok számára is magas színvonalú munkafeltételeket biztosítsunk – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Gubić Selken Klaudia, a Jovan Jovanović Zmaj ÁI igazgatója úgy nyilatkozott, hogy megtiszteltetés számára a polgármester jelenléte, s megköszönte, hogy ellátogatott az iskolába s megtekintette az épületen elvégzett munkálatokat.

- Az utóbbi 15 évben az az egyik legnagyobb beruházás az iskolánkban. Köszönöm az önkormányzatnak a támogatást és az eszközökre való pályázáshoz nyújtott hozzájárulást, amelyet a Gazdasági Minisztérium írt ki elsősorban a 600 tanuló örömére, akik 28 tagozatban járnak ebbe az iskolába, valamint szüleik és az alkalmazottak örömére.  Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Szabadka Városnak és a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkárának, Jasmina Stevanovićnak, amiért felismerték az elhasználódott ablakok cseréjének és a leromlott homlokzat felújításának a szükségességét a tanulók és a járókelők biztonsága érdekében – hangsúlyozta Gubić Selken Klaudia.

A szabadka Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola épülete szanálásának projektjére az eszközöket a Szerb Köztársaság Gazdasági Minisztériuma ítélte oda egy külön rendelet alapján, amely szabályozza azt az eljárást, ami alapján kiválasztják a támogatandó infrastrukturális projekteket, illetve meghatározzák az azt eljárást, amely alapján folyósítják az önkormányzati és regionális infrastruktúra fejlesztési projektjeire a támogatást, Építsünk együtt elnevezéssel.

12270_2.jpg