Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Palicson megkezdődött az aqua park és spa központ építése

2018.12.15.

Rasim Ljajić, a szerb Kormány alelnöke, kereskedelmi, turisztikai és távközlési minisztere, Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma Palicson lehelyezték az aqua park és spa központ alapkövét. A Szerb Köztársaság Kormánya, a tartományi Kormány és Szabadka város által közösen finanszírozott projekt megvalósítására összesen 1 milliárd 59 millió dinárt, azaz több mint 9 millió eurót fordítanak. A beruházás első ütemének értéke 330 millió dinár.

 12294_1.jpg

A spa központ és aqua park építése Palicson nagy lépést jelent abba az irányba, hogy Palics visszakerüljön Szerbia és a térség turisztikai térképére, mondta ebből az alkalomból Laban polgármester.

Büszke vagyok rá, hogy a Palics turisztikai potenciáljának fejlesztése terén történt több évtizedes lemaradás után a szabadkai önkormányzat a köztársasági elnökkel, a szerb Kormánnyal és a tartományi kormánnyal együtt, azok hathatós támogatásával beindul még egy jelentős projekt megvalósítása, amely nagyban segíti majd Szabadka és Szerbia gazdaságát, a jövedelem  és a palicsi turisták számának a növekedését, valamint minden polgárunk életminőségének a javítását, hiszen ilyen létesítmény nem létezik városunkban és annak tágabb környezetében sem.

12294_2.jpg

– A projekt, amely a Férfistrand területén, mintegy 4,4 hektáron valósul meg, 28.500 négyzetméteres külső területen öt medence építését irányozza elő, közülük legalább egy termálvizes lesz, a zárt épületben, 3.000 négyzetméteren pedig további öt medence és egy spa központ épül. A koncepció szerint ezt a létesítményt minden korosztály használhatja majd – hangsúlyozta Bogdan Laban, hozzátéve, hogy Palicson a különböző infrastruktúrákra az utóbbi két évben több mint 200 millió dinárt költöttek.

Igor Mirović elmondta, hogy a beruházás értéke több mint egymilliárd dinár, s hiszi, hogy a munkálatok teljes befejezését követően az elkövetkező két alatt Palics olyan tartalmakkal gazdagodik, amelyek lehetővé teszik a turizmus fejlődését és a turisták számának a növekedését Vajdaságnak ebben a részében.

12294_3.jpg

A tó tisztítási munkálatainak a folytatása és az infrastruktúra rendezése mellett ez a projekt is ismételten láthatóvá teszi a tartományi Kormány, a szerb Kormány és az önkormányzatok együttes fellépését és együttműködését, amely konkrét eredményekkel jár minden polgárunk jóléte érdekében, emelte ki Mirović.

– Fontos, hogy együtt finanszírozzuk az ehhez hasonló nagy projekteket. Folytatjuk a munkálatokat az Y-leágazás szakaszán is, továbbá a szabadkai Népszínház felújítását, de más projektek megvalósítását is, amelyek hozzájárulnak Szabadka, a Vajdaság, ezzel együtt pedig egész Szerbia fejlődéséhez is – tette hozzá Mirović kormányelnök.

12294_4.jpg

Rasim Ljajić egyebek mellett elmondta, hogy hazánkban ez az egyik legnagyobb turizmus-fejlesztési beruházás, majd kiemelte, hogy várakozásai szerint a projekt megvalósításával Palics ismét az egyik legvonzóbb turisztikai célállomássá válik Szerbiában.

Az alapkőletételnél jelen volt Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke is.

12294_6.jpg