Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartotta ülését az OPTI-BIKE projekt-teamje

2018.12.20.

Az Interreg IPA CBC HU-SRB Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló OPTI-BIKE projekt projekt-teamje ma ülést tartott a Városháza Kék termében. A szabadkai önkormányzat nevében a megjelenteket Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte, A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése című projekt céljairól és eddigi eredményeiről Újhelyi Ákos projektmenedzser, valamint a projektpartnerek képviseletében a magyarországi Ásotthalom és Tompa polgármestere, Toroczkai László és Véh László számoltak be.

12301_1.jpg

- Az OPTI-BIKE projekt megvalósítása a múlt év októberében vette kezdetét. Jelenleg a projekt teljes megvalósításának a felénél tartunk. A projekt a Magyarország-Szerbia IPA Interreg Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében realizálódik. Ma megtartottuk a magyarországi partnervárosok képviselőivel a projekttel kapcsolatos első értekezletet, amelyen áttekintettük a projektet, megállapítottuk, hogy a tervezett ütemben haladunk, s hogy a projekt a megbeszélt határidőn belül, azaz 2019 szeptemberének végéig megvalósul - emelte ki Újhelyi Ákos.

Az elkövetkező időszakban két közbeszerzést írunk ki. Az egyik a királyhalmi és kelebiai kerékpárutak kiépítésére vonatkozik, a másik pedig a Szabadkán megépítendő kerékpárutak műszaki tervdokumentációjának a kidolgozására.

12301_2.jpg

- A kerékpárutak építése a határ két oldalán meghatározott előnyökkel jár a kerékpárosok számára, akik a legnagyobb tumultus idején is könnyen és gyorsan átkelhetnek a határon, hogy a szomszédos Magyarországon meglátogassák rokonaikat és barátaikat, vagy eljussanak a munkahelyükre – mondta Újhelyi.

Az OPTI-BIKE kerékpárutas projekt hozzájárul a forgalom optimalizálásához, méghozzá kerékpárutak építésével, melyek hossza Szabadkán - Kelebián és Királyhalmon 7,9 km, illetve a magyarországi tompai (3,2 km) és az ásotthalmi (6,9 km) önkormányzatok területén.

Kidolgozásra kerül a szabadkai (22 km) és a tompai (4,9 km) kerékpárutak építésének műszaki tervdokumentációja is. A projekt teljes értéke 2.566.612,65 euró.