Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

A Gerontológiai Központban a jövő év végétől az étel felszolgálásának új módja

2018.12.21.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma dr. Nenad Ivaniševićnek, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatójának átnyújtotta a szerződést a tartományi költségvetési eszközök odaítéléséről. Ez a szociális védelmi intézmény a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság pályázatán 6,5 millió dinárt kapott a szabadkai Gerontológiai Központ szolgáltatásai minőségének a javítására a konyha és a mosoda felszereltségének a korszerűsítése révén.

12302_1.jpg

A kapott eszközöknek köszönhetően a jövő év végén a Gerontológiai Központban teljesen új módon szolgálják fel az ételeket azoknak, akik a szobájukban étkeznek. A pénzből jut a mosodai felszerelésre is.

A szabadkai önkormányzat nevében Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja köszönte meg a tartományi Kormánynak, hogy pénzt fektet be a Vajdaság AT által alapított szociális védelmi intézményekbe.

Nenad Ivanišević elmondta, hogy ez a pályázat is azt mutatja, hogy a tartományi Kormány értékeli a szabadkai Gerontológiai Központ tevékenységét, majd hangsúlyozta, hogy a kapott eszközöknek köszönhetően új korszak kezdődik az ételek felszolgálásában.

Predrag Vuletić kiemelte, hogy Vajdaság AT Képviselőháza rendeletet hozott a szabadkai Család-elhelyezési és Örökbefogadási Központ megalapításáról. Ez a központ az észak-bánáti, észak-bácskai és nyugat-bácskai körzetet látja el, a szükséges szervek pedig az elkövetkező három hónap alatt alakulnak meg.

A Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság idén három pályázatot írt ki a Vajdaság AT által alapított szociális védelmi intézmények tevékenységének az előmozdítására, a Gerontológiai Központ pedig mindhárom alkalommal kapott eszközöket. A Titkárság pályázatain összesen 146 szerződést írtak alá.