Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Laban polgármester elítélte az usztasa dal közvetítését a Szabadkai Rádióban

2018.12.29.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a legerélyesebben elítéli az usztasákat népszerűsítő dal közvetítését a Szabadkai Rádió műsorában.

 12315_1.jpg

- Megengedhetetlen, hogy bármilyen módon, bármelyik sajtószervben népszerűsítsék a fasizmust. Különösen nem a városi rádióban, méghozzá Szabadkán, a városban, amelyben 20 nép él egyetértésben. Szabadka minden tisztességes, szorgos és elkötelezett ember közös nevezője. Szabadka az a hely, amelyben nem a különbségeket emeljük ki, hanem a sajátosságokat ápoljuk. Épp ez a sajátosság jelenti együvé tartozásunk mozgatórugóját. Szükségünket és vágyunkat, hogy egymást tiszteletben tartva fejlődjünk és haladjunk előre. Az usztasák népszerűsítése ellenkezik Szabadka lelkületével, ellenkezik a józan ésszel – mondta Laban polgármester.

A polgármester elmondta, hogy az illetékesektől követelni fogja a körülmények kivizsgálását, amelyek az elfogadhatatlan tartalmak népszerűsítéséhez vezettek, s követelni fogja a felelősök megbüntetését, továbbá, hogy a Szabadkai Rádió nyilvánosan kérjen bocsánatot Szabadka és Szerbia polgáraitól.