Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar lenyűgözte a közönséget

2018.12.28.

A Városháza Dísztermében megtartott mai hagyományos újévi hangversenyen attraktív műsorral mutatkozott be a Szabadkai Szimfonikus Zenekar. Strauss, Dvořák, Hacsaturján és és Csajkovszkij műveinek remek előadásával a kiváló szólistákból és zenekari művészekből álló együttes lenyűgözte a közönséget.

12316_1.jpg

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar kiváló dinamikával muzsikált. A forte (forte, hangosan) általában erőteljes hangzású, ami náluk lágyan szólt, a piano (piano, halkan) ami az európai és világhírű zenekarokat jellemzi, a ma esti hangversenyen erre a zenekarra is jellemző volt. Ebben a hangzásban hatalmas érdemei voltak Mikica Jevtić karmesternek, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház állandó karnagyának.

A szólistát, Aleksandra Stanković koloratúrszopránt a közönség nagy tapssal köszöntötte.  A közönség hatalmas lelkesedését, szívélyességét és melegségét, a hangverseny végén kitört ovációt a művésznő Puccini és Dvořák opera-áriáinak, valamint Johann Strauss Denevér című operettje Adél-dalának mesteri előadásával köszönte meg, kifejezésre juttatva pompás hangját és tehetségét.

A Díszteremben megjelenteket Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte.

- Örömömre szolgál, hogy ma este ebben a gyönyörű épületben gazdag műsorban, gyönyörű zenében és a polgártársunk, Miloš Nikolić hegedűtanár által egybegyűjtött kiváló művészekből álló Szabadkai Szimfonikus Zenekar remek hangszerelésében lehet részünk. A komolyzene-kedvelőknek szánt hagyományos újévi koncert mellett a szabadkai önkormányzat, Szabadka Város Turisztikai Szervezete idén is, december 31-én minden szabadkait és vendéget a központi téren megajándékozza a szilveszterezés élményével. Abban a meggyőződésben, hogy ma este és szilveszter éjszakáján is élményekben gazdag műsorban lesz részünk, a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és a magam nevében Önöknek és családjuknak jó egészséget, sok boldogságot, sikert és örömet kívánok az új, 2019-es esztendőben – mondta Horvát Tímea.

12316_2.jpg