Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Nagy ökölvívó-órát tartottak a Jovan Jovanović Zmaj ÁI-ban

2019.01.30.

Szabadka ma vendégül látta Nenad Borovčanint, a Szerb Ökölvívó Szövetség elnökét és munkatársait, akik Észak-Bácskában népszerűsítették az Ökölvívás olimpiai iskolája elnevezésű projektet. A projekt keretében a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában nyilvános ökölvívó-órát tartottak, ezt követően pedig a Szerb Ökölvívó Szövetség küldöttsége ellátogatott a Spartacus Ökölvívó Egyesületbe és értékes sportfelszerelést adott át.

12372_1.jpg

Mint azt Borovčanin elmondta, egy átfogó projektről van szó, amelyet Szerbia 72 városában és községében valósítanak meg, s amely révén a gyermekeknek és a fiataloknak lehetővé teszik, hogy díjmentesen foglalkozzanak ezzel a sporttal.

- A projekt megvalósítását épp Szabadkán kezdjük, a cél pedig a sportág tömegesítése, hogy minél több gyermek sportoljon s keresse fel az ökölvívó termeket. Ezeket a gyermekeket kiváló pedagógusok és edzők fogadják. Nem minden gyermeknek kell bajnokként elhagynia a termet, de jobb emberként kell távoznia, s épp az ökölvívást népszerűsítve népszerűsítjük azt, hogy olyan sporttal foglalkozzanak, amely erősíti a jellemet, hogy az életben szembe nézzenek a gondokkal, hogy küzdjenek, s hogy talpra álljanak, ha elesnek. Az ökölvívás biztosan fejlődni fog, s ismét olyan nagy neveink lesznek, mint Szabadkán Antelj, Vujković, vagy Tamasi... Ezzel a munkamódszerrel európai és világhatalom leszünk az ökölvívásban – mondta Borovčanin.

A házigazda szerepét a Spartacus edzőjeként, egyben a válogatott igazgatójaként Tomislav Antelj töltötte be.

- Szabadka szereti az ökölvívást, Szerbia pedig szereti a Spartacust. Itt vagyunk, hogy megnyerjük a gyermekeket, s hogy megmutassuk nekik, ők is foglalkozhatnak ezzel a nemes sporttal. Hozzánk a gyermekek minden nap jöhetnek 18 és 20 óra között. A Sportcsarnokban találhatnak meg bennünket, az első emeleten. Ökölvívással egyaránt foglalkozhatnak a kisfiúk és a kislányok is, ez pedig valóban egy nemes sport, amely fejleszti a pszichofizikai képességeket – emelte ki Antelj.

Jasmina Stevanović, a Városi Közigazgatás Társadalom-tevékenységügyi Titkárság titkára megerősítette az ilyen tevékenységek fontosságát.

Üdvözöljük a sport népszerűsítését az iskolába járáson keresztül, mert ez lehetőség arra, hogy a gyermekek, de a szülők is felismerjék a sportolás fontosságát. Rajtunk áll, hogy az önkormányzatban javítsuk az iskolák, sportegyesületek munkafeltételeit a gyermekek számára, s hogy ezáltal segítsük őket abban, hogy egészségesebben, jobban éljenek, s hogy erősítsék a jellemüket – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

12372_2.jpg