Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Adomány a Népkonyha számára

2019.02.08.

Ma a Jovan Nenad cár téren megtartották a hagyományos gazdasági és idegenforgalmi rendezvényt, a Turiai Kolbászfesztivált. A turiai vendégek idén is a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete képviselőinek átadták a Népkonyhának szánt adományt, 50 kilogramm friss kolbászt. Szabadka várost az adomány átadásakor Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja képviselte.

12410_1.jpg

Ma 18. alkalommal látogattak el hozzánk a turiai mesterek, akiknek szeretnék köszönetet mondani az idei adományért, amely sokat jelent a Népkonyha számára. Szabadka város a 2019. évi költségvetésből 31,2 millió dinárt szán a Népkonyha programjára, amelyet a Vöröskereszten keresztül valósítunk meg – mondta Ilija Đukanović.

Szabadkán a Népkonyha programja 1.200 rászrulót ölel fel, amivel a legnagyobbnak számít a Vajdaságban.  

Fontos megemlíteni, hogy az ételadomány egy részéből juttatunk a még mindig üzemelő ideiglenes befogadóközpontban tartózkodó 21 személy számára is – hangsúlyozta Đukanović.

Miodrag Varo, a szabadkai Vöröskereszt szakmunkatársa megköszönte az adományt a turiai egyesületnek, s emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 18 év alatt, amióta Szabadkára járnak, sohasem feledkeztek meg a Népkonyháról, azokról, akik a legjobban rászorulnak az adományra.

Turia képességeit immár több mint két évtizede mutatjuk be Újvidéken, Zomborban és Szabadkán, mondta Tóth István, a Kolbászfesztivál igazgató bizottságának a tagja.

- A Vöröskereszttel és Szabaka Várossal együttműködve azért jöttünk, hogy folytassuk ezt a hagyományt. Szerepelünk a Guinness Rekordok Könyvében, s most a kihívóra várunk, hogy megmutathassuk, még ennél is jobbra, többre vagyunk képesek – emlékeztetett rá Tóth István.

A hagyományos Turiai Kolbászfesztivált február 22-e és 24-e között rendezik meg, a látogatóknak pedig bemutatják a 2015 m hosszú kolbászt, amelyet azután méterre adják el.

12410_2.jpg