Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Plakettek a 2. Szabadkai Félmaraton támogatásáért

2019.02.08.

- Az 1. és a 2. Szabadkai Félmaratont a Fuss a történelmen át elnevezéssel rendeztük meg, teljes egészében eleget tettek elvárásainknak, s megmutatták, hogy a sport és a szecesszió kombinációja nagyon sikeres és érdekes lehet. A szabadkai önkormányzat támogatja ezt a sportrendezvényt, amelynek a résztvevői száma belföldről és külföldről egyaránt nő, s amely népszerűsíti az egészséges életmódot, az amatőr sportot és Szabadka turisztikai potenciáljának a fejlődését – jelentette ki Horvát Tímea alpolgármester a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón, amelyen emlékplakettel köszönték meg a munkát mindazoknak, akik részt vettek ennek a projektnek a megvalósításában. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy mától lehet jelentkezni a sorrendben 3. Szabadkai Félmaratonra, amelyet a városnapi ünnepségek keretében, szeptember 1-jén rendeznek meg.

12411_1.jpg

Horvát Tímea köszönetet mondott a Horizont Sportegyesületnek a Szabadkai Félmaraton szervezéséért, valamint mindazoknak, akik támogatták ezt a rendezvényt, majd meghívta a sportolókat, amatőr futókat és polgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a 3. Szabadkai Félmaratonon, amelyet 2019. szeptember 1-jén (vasárnap) tartanak a városnapi ünnepségek részeként.

Mester Gyula ismert röplabdázó, a 2. Szabadkai Félmaraton reklámarca bejelentette, hogy idén részt kíván venni a félmaraton keretében megrendezésre kerülő futamok egyikén.  

- Köszönöm a szervezőknek, amiért meghívtak, hogy vegyek részt ezen a kimagasló rendezvényen, amely szerbiai, régióbeli és más európai országok sportolóit gyűjti egybe. Szeretném megtenni a 3. Szabadkai Félmaraton egyik távját, valószínűleg az 5 kilométert, s ezzel a szándékommal összhangban már meg is kezdtem a felkészülést – mondta Mester Gyula.

Pásztor Bálint köztársasági képviselő, a Horizont SE tagja kiemelte a rendezvény jelentőségét Szabadkára nézve, s emlékeztetett rá, hogy nő a Szabadkai Félmaraton résztvevőinek a száma.

- Idén beiktattuk a 10 kilométeres futamot is. Ez azt jelenti, hogy az immár hagyományos rendezvény keretében a gyermekfutamok mellett három futamot indítunk, s ezzel felsorakozunk a térség azon kevés versenyei közé, amelyek ilyen kínálattal rendelkeznek. Az öt és tíz kilométeres futamot egy körön, a 21 kilométeres távot pedig A minősítésű elismert pályán rendezzük meg. A tavalyi eseményt mintegy 300 rendőr, mentőszolgálati alkalmazott és vöröskeresztes aktivista segítette. Szabadka utcáin a futók mellett ott voltak fiatal polgártársaink, három középiskola – az egészségügyi, a közgazdasági iskola és a gimnázium -  továbbá a Tanítóképző és a Vöröskereszt önkéntesei is.  A szervezésben mintegy 50-en vettek részt. Idén a számuk nagyobb lesz, összhangban az esemény bővítésével és a résztvevők számának a növekedésével. A 3. Szabadkai Félmaratonra mától lehet jelentkezni – hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A sajtó képviselőihez és a vendégekhez szólt Žika Savin, a Horizont SE alelnöke is, aki köszönetet mondott a szabadkai Rendőr Igazgatóságnak a sportesemény és a félmaraton résztvevőinek, nézőinek a biztosításáért, továbbá a Subotica-trans Közvállalatnak, amely mint mondta, a szabadkaiak számára a futam ideje alatt rendkívüli utasszállítást biztosított.

- Úgy tervezzük, hogy a viszonosság elve alapján kapcsolatba lépünk más versenyekkel a térségből és Magyarországról, mindenekelőtt a tapasztalatcsere érdekében. Szeretnénk megismerni a hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, és mindenképpen szeretnénk Szabadkára elhozni a versenyzőiket is, mint ahogy szeretnénk, hogy a mi versenyzőink is induljanak az ottani eseményeken. nagyon szeretnénk kibővíteni a turisztikai kínálatot is, továbbá, hogy a résztvevők bejelentkezésekor szállást kínáljunk fel, ha városunkban több napot szeretnének eltölteni. vagyis, hogy ne kelljen sokat gondolkodniuk: két-három kattintással megkapják a teljes sport- és turisztikai kínálatot. Köszönet mindenkinek, aki segít ebben a nagy és felelősségteljes munkában. És mindenkit szívesen látunk a 3. Szabadkai Félmaratonon – mondta Savin. 

A köszönet jeleként mindazoknak, akik a szervezők megítélése szerint segítették a rendezvény lebonyolítását és népszerűsítését, plakettet nyújtottak át: számos magán- és közvállalat, intézmény, szervezet, sajtóház és egyén kapott elismerést.

 12411_2.jpg