Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Vízilabda Szövetség és a szerb válogatott képviselői tiszteletére

2019.02.19.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma fogadták Viktor Jelenićet, a Szerb Vízilabda Szövetség elnökét, Dejan Savićot, a szerb válogatott szövetségi kapitányát és Gojko Pijetlovićot, a szerb vízilabda válogatott kapusát. A találkozóra az Európa Kupa D csoportjának harmadik mérkőzése előtt került sor, amelyet ma este játszottak a Prozivka Sport- és Rekreációs Központban, s amelyen Szerbia válogatottja 13:6 arányban győzött a román válogatott ellen.

12426_1.jpg

A szívélyes hangulatú találkozó során a Városháza Zöld termében a Vízilabda Szövetség és a szerb válogatott képviselői megköszönték Laban polgármesternek a fogadtatást és elégedetten szóltak a Prozivka SRK uszodájának a feltételeiről.

A találkozón hangsúlyozták, hogy a Szerb Vízilabda Szövetség országszerte szeretné fejleszteni a vízilabdát, s ettől a szándéktól vezérelve az Európa Kupa vízilabda-mérkőzéseit Kragujevac után Szabadkán is játsszák, s hogy a szerb és román válogatott mérkőzésének házigazdája, Szabadka előtt jó alkalom nyílt arra, hogy népszerűsítse önmagát a sportok városaként.

A találkozón jelen volt Goran Marinković, a Szerb Sport-szövetség titkára, Dejan Vuković, a szabadkai Sport-szövetség titkára és Tamara Dimitroski, a Stadion KKV igazgatója.

   12426_2.jpg        

Szerbia Románia ellen kombinált csapattal lépett fel, ami Dejan Savić szövetségi kapitánynak lehetővé tette néhány fiatal játékos kipróbálását, aki a szerb vízilabda jövőjét jelentik.

Válogatottunk jelenleg első a csoportban nyolc ponttal, Horvátország a második hét ponttal, Románia a harmadik pont nélkül.

Szerbia és Horvátország már biztosította részvételét az Európa Kupa zárótornájára, amely egyúttal selejtező is lesz a Világligára. Ezt a tornát Belgrádban rendezik jún. 18-a és 23-a között.

A D csoport utolsó mérkőzését Szerbia Horvátországgal vívja március 12-én Sziszekon.

12426_3.jpg