Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Makszim Gorkij utca felújításával javul a közlekedésbiztonság és kevesebb lesz a dugó

2019.02.20.

A balra forduláshoz szükséges útsávok hiánya miatt a város legforgalmasabb utcájában, a Makszim Gorkij utcában a legkritikusabbak az útkereszteződések a Radić-fivérek és a Strossmayer utcákkal. Ennek következtében nagyobb veszélynek vannak kitéve a forgalom résztvevői és alacsony az utca áteresztő-képessége, ami miatt gyakoriak a dugók mind a fő-, mind pedig a mellékutakon, utcákon. Ezt a problémát már az idén megoldják, mivel Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának a közlekedési infrastruktúra projektjeinek finanszírozására és társfinanszírozására kiírt pályázatán Szabadka város valamivel több mint 73 millió dinárt kapott a Makszim Gorkij utca útburkolatának felújításához és bővítéséhez a Radić-fivérek utcai kereszteződéstől a Matija Gubec utcai kereszteződésig a video-felügyelet I. szakaszának a kiépítésével együtt elnevezésű projektre.

12428_1.jpg

A térítésmentes eszközök folyósításáról szóló szerződést a szabadkai önkormányzat nevében 2019. február 18-án Újvidéken írta alá Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.  Ebből az alkalomból a polgármester elmondta, hogy a projekt előirányozza az utca kiszélesítését a Radić-fivérek és a Strossmayer-utcai kereszteződéseknél, úgy hogy még egy forgalmi sávot alakítanak ki a Makszim Gorkij utcából való balra forduláshoz, valamint ezekben a kereszteződésekben új forgalomszabályozási rendszert és video-felügyeletet telepítenek.

12428_2.jpg

- Ezáltal megnő az utca áteresztő-képessége és sokéves gond oldódik meg ezekben a kereszteződésekben. Közvetlen közelükben található az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola is, ami még egy ok arra, hogy a Makszim Gorkij utcának ezen a szakaszán javítsuk a közlekedésbiztonságot - emelte ki Laban polgármester.

E két útkereszteződés mellett Szabadka város tervezi, hogy ilyen felújításra kerüljön sor városunk más, kritikus útkereszteződéseiben is – emelte ki a polgármester.

 12428_3.jpg

12428_4.jpg

Nagyobb rajz M. Gorkij – Radić-fivérek uta  M. Gorkog - Braće Radić

Nagyobb rajz M. Gorkij – Strossmayer u. M. Gorkog - Štrosmajerova