Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a szabadkai Városi Képviselő-testület 21. ülését

2019.02.26.

A Városi Képviselő-testület 21. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, rendeletet hoztak Szabadka város Alapszabályának módosításáról és kiegészítéséről, a Kisbajmok övezetre, valamint az Újfalu, a Gát és Kér övezetek egyes részeire vonatkozó II. általános szabályozási terv kidolgozásáról, a Spartacus Labdarúgó Klub stadionja és környéke rendezésére vonatkozó részletes szabályozási terv kidolgozásáról, emellett záróhatározatot hoztak a kisbajmoki Ipari Övezet területén levő építési teleknek a Boysen Abgassysteme Kft. Szabadka cég javára történő térítésmentes tulajdonba adására vonatkozó indokoltsági tanulmány elfogadásáról.  Az elfogadott ötvenegy napirendi pont keretében rendeletet hoztak a közterület-használati díjakról, a községi utak és utcák használati díjairól, a hirdetésről Szabadka város területén, továbbá rendeletet hoztak a Szabadka város költségvetésében a nemzeti tanácsok működésére elkülönített eszközök elosztásáról szóló rendelet módosításáról.

12439_1.jpg

A tanácsnokok szótöbbséggel (49 mellette, egy ellenszavazattal, tartózkodás nélkül) hozták meg a záróhatározatotot a kisbajmoki Ipari Övezet területén levő építési teleknek a Boysen Abgassysteme Kft. Szabadka cég javára történő térítésmentes tulajdonba adására vonatkozó indokoltsági tanulmány elfogadásáról. A Szabadka város és a Friedrich-Boysen Gmbh&Co KG cég közötti (2018. június 4-én aláírt) szándéknyilatkozat szerint a befektető összesen 65 millió euró értékű zöldmezős beruházást tervez megvalósítani, amely mintegy 37.000 négyzetméter alapterületű gyárcsarnok építését foglalja magában, s hogy a projekt megvalósítása során határozatlan időre 507 dolgozót alkalmaz az említett létesítmény használatba vételi engedélyének megszerzését követő öt éven belül.

A szándéknyilatkozat aláírását követően a befektető meghatározta, hogy a szabadkai beruházást az általa újonnan alapított Boysen Abgassysteme Kft. Szabadka gazdasági társaság valósítja meg. Szabadka város a befektetőtől kapott információk alapján a kisbajmoki Ipari Övezetben egy 101.394 négyzetméteres telket jelölt ki a szabadkai Szabad Övezet által határolt területen, amelyet a beruházás megvalósításához a befektető térítésmentesen kap meg.

Bogdan Laban polgármester a záróhatározat elfogadását megelőzően a tanácsnokoknak elmondta, hogy a német Boysen cég betelepülése nagyon jelentős városunk számára, s hogy a cég, amely világszerte építi gyárait, Szabadkán egy 35 ezer négyzetméteres gyárcsarnokot épít, 507 dolgozót alkalmaz, 65 millió eurót fektet be, amely a legnagyobb külföldi beruházás Szabadkán.

12439_2.jpg

- Biztos vagyok benne, hogy ez a helyes út, s hogy mindannyiunknak örülnünk kell az új munkahelyek megnyitásának. Naponta folytatunk megbeszéléseket a lehetséges befektetőkkel. Kötelesek vagyunk felelősségteljesen viszonyulni, s hogy a beruházások megnyerésével biztosítsuk közösségünk előrehaladását – hangsúlyozta Laban polgármester.

A mai ülésen a tanácsnokok többek között elfogadták a következő vállalatok 2019. évi működési tervét: Köztisztasági és Parkosítási KKV, Kéményseprő KKV, Palics-Ludas KV, Palics Park Idegenforgalmi Területfejlesztő Kft., Parking KKV, Temetkezési KKV, Szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Kft., Stadion KKV, Subotica-trans KV, Szabadkai Gázművek KKV, Szabadkai Piacok KKV, Szabadkai Távfűtőművek KKV, Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési KV és Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat.

Emellett rendeletet hoztak Szabadka Város 2019. évi helyi foglalkoztatási akciótervének az elfogadásáról, határozatban nevezték ki a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Tanácsának a tagjait, a Kéményseprő Kommunális Közvállalat igazgatóját, továbbá a Szabadkai Gyermekszínház igazgatóját, a szabadkai Gyógyszertárak ügyvezető igazgatóját, illetve a díjakat és elismeréseket odaítélő bizottság elnökének, elnökhelyettesének és tagjainak a kinevezéséről is.

Szabadka Város Képviselő-testülete 21. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.